Az egyik vallon internetes portál állított össze egy kezdőt azokból a játékosokból, akik kettős-hármas állampolgárként belga válogatottak is lehettek volna.

Urko Pardót, az Anderlecht és Barcelona nevelésű kapust többször is behívták a belga válogatottba, azonban pályára egyszer sem lépett, így karrierje végén, 34 évesen elfogadta szülei hazájának, Ciprusnak a behívóját, a szigetország csapatában 9-szer lépett pályára, 2020-ban visszavonult.

Clinton Mata, a Brugge 29 éves jobbhátvédje alighanem eljuthatott volna a belga válogatottba, de 2014-ben elfogadta Angola meghívását. Döntését azóta megbánta.

A Franciaországban született Eliaquim Mangala fiatalon Belgiumba költözött családjával, de a francia U21-es, majd felnőtt-válogatottat választotta. A korábbi Manchester City játékos jelenleg a St. Étienne-ben focizik. Összesen 8-szor, legutóbb 2016-ban viselte a kakasos mezt.

A 23 éves Ahmed Touba a Brugge játékosaként többször is pályára lépett az U21-es csapatban, de miután a holland Waalwijkhoz szerződött, elfogadta az algériai csapat meghívását, s már kétszer pályára is lépett az észak-afrikai ország csapatában.

A szerző Reginal Goreux Samy Mmaee és Onder Turaci előtt a már visszavonult Xavier Chent választotta, aki a Mechelenben húzott le éveket, 28 évesen elfogadta édesapja hazájának, Taiwannak a meghívóját.

A középpálya első embere Omar El Kaddouri, az Anderlechtben nevelkedett játékos a Brescia, majd a Napoli játékosa volt, 2013-ban azonban Marokkó válogatottjának meghívását fogadta el. Harminc válogatottságig jutott, ma a PAOK labdarúgója.

Samuel Bastien, a Standard Liege 25 éves középpályása az Anderlechtben nevelkedve korosztálya egyik legnagyobb tehetségének számított. Három olaszországi év után tért vissza Liege-be, 2019-ben még az U21-es belga csapat tagja volt, 2021-ben azonban Kongót választotta végül.

Paul-José M’Poku, a 30 éves középpályás az U15-től az U19-ig minden belga korosztályos csapat tagja volt, három éven át a Tottenham Hotspur labdarúgója volt, majd megfordult Olasz- és Görögországban is. 2015 óta kongói válogatott, tavaly nyár óta a török Konyaspor alkalmazásában áll.

Andreas Pereira sokáig gondolkodott, hogy a belga vagy a brazil válogatottat válassza, végül utóbbi mellett döntött, igaz csak egyszer vette fel a sárga-kék mezt. Az Anderlecht-nevelés hamar a Manchester Unitedbe igazolt, jelenleg a Flamengóban futballozik, a hírek szerint a brazil klub kivásárolná a vörös ördögöktől.

Ryan Mmaee: „karrierje felgyorsult az elmúlt években, előbb az AEL Limasszol színeiben gyűjtögette a gólokat, most pedig már a Ferencvárosnál teszi ugyanezt. Még ha nagy dolgok is várnak rá a jövőben, Marokkóban fognak ennek igazán örülni: a 24 éves támadó az atlaszi oroszlánokat választotta, s elégedett lehet hét meccsen szerzett négy góljával. Sérülése után már játszhat majd a Malawi elleni nyolcaddöntőben az Afrika Kupán.” – írják támadónkról.

Cyriel Dessers a 27 éves belgiumi születésű támadó a 2019-20-as szezonban az Utrecht csapatából holland gólkirály lett, majd négymillió euróért leigazolta a Genk. Ott nem vert gyökeret, a nyáron a Feyenoord vette kölcsön, tíz gólnál jár idén. 2020-ban a nigériai válogatottat választotta, az Afrika Kupára azonban végül nem kapott meghívót.