A csapatbajnoki győzelmet ünnepelték meg a Népligetben.

A Ferencvárosi Torna Club atlétái szeptemberben történelmi sikert értek el azzal, hogy egy végletekig kiélezett versengés végén, az utolsó versenyszámban fordítva megnyerték a 2021-es Atlétikai Magyar Csapatbajnokságot. Klubunk kedden hivatalosan is díjazta az Fradi atlétika-szakosztályának első csapatbajnoki címét elhódító csapat tagjait, akik az FTC ügyvezető-alelnökétől, Nyíri Zoltántól vehettek át díjat.

Nagyon nagy öröm számunkra ez a csapatbajnoki cím, hiszen a 122 éves klubtörténet során most először sikerült ezt megnyernünk, ráadásul két ősi rivális, az MTK és az Újpest versenyzőit legyőzve. Igazi csapatmunka volt, gratulálok mindenkinek, aki akár egy pont megszerzésével is kivette a részét a munkából. Bízunk benne, hogy a jövőben sok hasonlóan szép sikert érnek majd el atlétáink, akik számára igyekszünk minél jobb feltételeket teremteni – mondta ünnepélyes köszöntő beszédében Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető alelnöke.

Bár az atlétika egyéni sportág, de amíg én itt vagyok, ebben a klubban csak az kerülhet be a mi csapatunkba, aki a Ferencvárost és a csapat érdekeit tartja szem előtt. Boldog vagyok, hogy idén történelmi sikert értünk el, ezzel nekem is régi vágyam teljesült – nyilatkozta Vágóné Solti Mária szakosztályvezető.

Fradi.hu