Emily mellett Alicia Stolle és Márton Gréta is beszélt a ma esti magyar – német összecsapásról.

Németország 36-22-re nyert Szlovákia ellen, Emily Bölk 1 gólt szerzett. Itana Grbic háromszor vette be Angola hálóját, Montenegró 30-20-ra nyert. Angela Malestein még nem lépett pályára Hollandia színeiben, de már ott van a csapattal, nélküle is könnyedén nyertek Üzbegisztán ellen 58-17-re.

Márton Gréta

Mindkét német lányt nagyon szeretem. Aliciával hamarabb közel kerültünk, mert együtt végeztük a rehabilitációt az első idényében. Speciális lesz a meccs, ők is sokat fognak gondolkodni, ha Bíró Blanka áll a kapunkban. Tudják a mi gyengeségeinket, de mi is ismerjük őket, hogy mit fognak csinálni. Kíváncsi vagyok, ki jön ki jobban belőle. Mindkét német átlövőnek megvannak a kedvenc megoldásai, mégsem egyszerű őket megállítani. Bölk például gyakran viszi nagy lendülettel keresztbe a labdát a fal előtt, és szinte már a túloldalról tüzel. Hiába ismeri az ember, olyan jól csinálja, mert a világ egyik legjobbja, hogy nem tudod megállítani. Edzésen sem könnyű feltartóztatni, mérkőzésen meg sok egyéb is megosztja a figyelmet.

Alicia Stolle

Nehéz volt az első idény az FTC-ben, többet vártam magamtól, de nem volt könnyű a hosszú sérülést követően egy új csapatba beilleszkedni. Januárban tudtam először együtt edzeni a lányokkal, egyik meccs jött a másik után, nem volt idő igazán a gyakorlásra. Boldog vagyok, hogy a klub nem siettetett, nem helyezett rám nyomást, vissza szeretném adni ezt a bizalmat. A második évem eddigi részével elégedett vagyok, többet tudok segíteni a csapatnak, és nem csak védekezésben. Az erősségeimet jobban a csapat érdekében tudom kamatoztatni.

Emily Bölk

Mindkét csapat alaposan fel fog készülni a másikból, remélem, úgy tudunk majd védekezni, mint az első két meccsen, és ezzel alaposan megnehezítjük a magyar együttes dolgát. A világbajnokság előtt az FTC-ben már viccelődtünk egymás között a mérkőzésről, erre a hatvan percre azonban félretesszük a barátságot. Hozzánk hasonlóan a magyaroknak is fiatal csapatuk van, egy új generációt építenek be a válogatottba. Az olimpián is látható volt, hogy a nagy csapatoknak is fel tudják adni a leckét, ugyanakkor a vereség lehetősége is mindig ott van a meccseikben. Csapatként kell játszanunk, ez lesz a kulcs. Ugyan több fiatal is van a magyar keretben, azonban azt nem lehet mondani, hogy hiányozna a tapasztalat, a játékosok nagy része a nemzetközi kupában edződik hétről hétre. Kapuban, egy az egyben és távoli lövésekben is erősek a magyarok, próbáljuk megtalálni ezek ellenszerét.

NSO