A Betis vezetőedzője mellett Peter Stöger korábbi játékosa, Marc Bartra állt a média rendelkezésére.

A Ferencváros az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában csütörtökön 18.45 órától a Real Betis ellen játszik idegenben. A mérkőzést megelőző napon pedig a szokásoknak megfelelően a hazaiak vezetőedzője, Manuel Pellegrini sajtótájékoztatót tartott. Mellette a csapat hátvédje, Marc Bartra is részt vett.

Van néhány sérültünk, akik holnap nem játszhatnak. Ilyen például Montoya, aki bokasérüléssel bajlódik, de rajta kívül még Pezzella, William Carvalho, Fekir, Rodri és Camarasa sem bevethető – kezdte a meccset megelőző sajtóeseményen Manuel Pellegrini – Nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Ferencváros ellen, azonban más eredményektől is függünk. Mindenképpen a győzelemre kell törekednünk. A Ferencváros már kiesett, és emiatt nehezebb lesz ellenük játszani, mivel felszabadultan fognak pályára lépni. Ha a Celtic megnyeri a hátralévő két meccsét, továbbjut a következő körbe. Szeretnénk megszerezni három pontot, meglátjuk, mire leszünk képesek az utolsó fordulóban.

A spanyolok szakvezetője elmondta, még nem döntött a kezdőtizenegyet illetően. Mint mondta, 24 órája van arra, hogy eldöntse, melyik csapatot küldi pályára. Nagy kerettel rendelkeznek és azok, akik pályára lépnek a hiányzók helyett, a jó teljesítményükkel szeretnének bizonyítani, érdemes rájuk számítani.

A célunk, hogy az elejétől kezdve nyomást gyakoroljunk az ellenfélre és gólokat rúgjunk. Egy olyan ellenfél ellen fogunk játszani, amelyre már nem nehezedik nyomás. Éppen ezért nyílt meccsre számítok, koncentráltnak kell lennünk, és nem szabad gólt kapnunk. Ne feledjük, a Ferencváros még nyeretlen, ennek ellenére szoros eredményeket ért el a csoportkör küzdelmei során. Jobban játszottak, mint mi Németországban a Bayer Leverkusen ellen, emellett egy nagyszerű és nagyon tapasztalt edzőjük van.

Pellegrini szerint egy játékost kiemelni a Ferencvárosból nem célszerű, mivel úgy véli, a magyar bajnok csapatként erős.

A Ferencvaros a legerősebb csapat a magyar bajnokságban. Mindig a győzelemre törekszik, ezért tarthatunk tőlük. Bár kiestek, azonban hiba lenne azt gondolni, hogy nyertünk, mielőtt játszanánk. Mint mondtam, a Ferencváros az Európa Ligában eddig lejátszott meccsein nem tudott nyerni, de szoros eredményeket ért el és volt esélye is a győzelmekre. Hogy ki lenne a Ferencváros legveszélyesebb játékosa? Kizárólag egy játékost megnevezni igazságtalan lenne. Veszélyes csatárai és erős védői vannak. Az ellenfelet mindig egészében szoktuk elemezni. Nem tudjuk, hogy holnap négy vagy öt védővel fognak játszani.

Marc Bartra úgy gondolja, sokat számíthat az, hogy az együttes másodedzője, Fernando Fernández jól ismeri a Fradit, valamint az ellenfél edzőjét, Peter Stögert is.

Sokat beszéltem Fernando Fernándezzel a Ferencvárosról, hiszen korábban Magyarországon dolgozott. Nekem pedig Peter Stöger volt az edzőm a Dortmundban. Általában 4-2-3-1-et szokott játszatni, vagy három középső védővel szokott felállni. A Ferencváros támadószellemű együttes, amely rendkívül gyors csatárokkal rendelkezik. Nagyon jól kell bánnunk a labdával, ugyanakkor ha elveszítjük, hátul koncentráltnak kell lennünk. A Ferencvárosnál a győzelmekhez szoktak, ezért biztosan megnehezítik majd a dolgunkat. Az Elche elleni idegenbeli győzelem után jó volt a csapatot övező hangulat, úgyhogy ha csütörtökön is a tudásunk legjavát nyújtjuk, akkor minden rendben lesz. A legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Kivonat: Csakfoci