Varga Dénes két másodperccel a vége előtt vitte be a győztes találatot.

Férfi vízilabda, OBI, 9. forduló
Ferencváros 7–6 BVSC
Negyedek: 1–1, 1–1, 2–1, 3–3
Gólok: Jansik 2, Merkulov 2, Fekete 1, Varga D. 1, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: M4 Sport

Szakonyi Dániel és Varga Zsolt sajtótájékoztatója:

Jansik Szilárd

Óriási mezőnymunka zajlott, az elsődleges célunk a védekezés megoldása volt. Az működött is, nagyon kevés gólt kaptunk. Szakonyi Daninak ez volt az első komolyabb mérkőzése a Fradi kapujában, gratulálok neki, mert iszonyatosan jól védett! A legeslegvégén nyertük meg, örülök a három pontnak. Tetszenek az ilyen meccsek, mert az a célunk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, sokkal jobb, mint egy 15-12, bár az talán meg kevésbé izgulós. Nagyon elfáradtam, biztos bennünk van, hogy négy napja játszottunk az Olympiakosszal egy végletekig kiélezett mérkőzést. Szombatin pedig vár ránk az OSC ellen egy újabb brutál kemény meccs. Előtte lesz egy OSC-Vasas is, így ők is fáradtak lesznek, a hétvégén külföldön játszottak nemzetközi meccset. Reméljük, hogy szombatra jól tudunk regenerálódni és a topon leszünk!

Szakonyi Dániel

Borzasztó nehéz volt. Az elejétől fogva azt éreztem, hogy izgatottság van bennem, nem amiatt, hogy a korábbi csapatom ellen védtem, hanem azért, mert a BVSC az utóbbi időben olyan játékot produkált, és olyan nagycsapattá nőtte ki magát, amire érdemes és oda is kell figyelni. Fontos szerep hárult rám és a védelemre is, a védekezésre annyi energiát összpontosítottunk, hogy a támadásra már nem igazán maradt, ez meg is látszott. De ezért vagyunk mi a Ferencváros, és szerencsére ezért van egy Varga Dumink, hogy 6-6-nál, a vége előtt két másodperccel belője a döntő fórt. Örülök neki, és büszke vagyok, hogy ilyen játékostársakkal játszhatok. Nem csak, hogy nagy meccsdömping vár ránk, de nagy meccsdömpingből érkeztünk is, borzasztó nehéz mérkőzéseink voltak eddig is, és ezután is ilyen meccsekre számítok. A regenerálódásnak itt már nagy szerepe lesz, bízom benne, hogy a stábtagok okosan elrendezik majd, hogy tudunk pihenni egyik meccsről a másikra, hogy bele tudjunk adni mindent például az OSC ellen. Ez a játék ott kevés, a védekezés talán elég lesz.

Varga Zsolt

Hál’ istennek a győzelem megvan, ez a pozitívum, hogy ezzel a rossz játékkal is nyertünk. Azt hozzá kell tennem, hogy a védekezésünk rendben volt, hiszen csak hat találatot kaptunk, ugyanakkor ki kell emelnem Szakonyi Dani teljesítményét, aki remekelt: kiválóan kezelte, hogy a volt klubja ellen játszottunk. Sok a meccs, nekünk annyival volt nehezebb, hogy az Olympiakosz elleni BL-rangadóból érkeztünk.

EuroSport, NSO