Véget ért Debrecenben az olimpiai kvalifikációs sorozat.

Részletes eredmények: SportResult.com
Galéria: NSO

A vasárnapi zárónap is tartogatott egy magyar érmet. Ezt a Liu Shaoang – Krueger John-Henry – Nógrádi Bence – Tiborcz Dániel összetételű staféta szerezte meg a férfiak 5000 méteres váltóversenyében, a mieink ugyanis a harmadik helyen végeztek.

A vegyesváltóban is közel álltunk a dobogós helyezéshez, ám itt a Jászapáti Petra-Kónya Zsófia-Liu Shaoang-Liu Shaolin Sándor összeállítású csapat végül a negyedik helyen végzett.

Az egyéni számokkal most nem volt szerencsénk, 1000 méteren Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort is kizárták, előbbit a negyeddöntőben, utóbbi az elődöntőben.

Nagyon megütöttem a fenekemet, emiatt döntöttünk úgy, hogy nem lépek jégre a férfi váltó fináléjában. Az eset után jeleztem a vezetőbírónak a történteket, mert ilyen nem maradhat következmény nélkül, akár a bokámat is eltörhettem volna” – mondta a 26. születésnapját szombaton az 500 méter aranyérmével ünneplő világklasszis Liu Shaolin Sándor, aki kifejezetten balszerencsésnek nevezte a vasárnapot, mert igazságtalannak gondolta az 1000 méteres kizárását az elődöntőben.

Pályafutásom első sárga lapja volt. Azt hiszem, kicsit elizgultam a futamot. Ezekből tanulni kell. Életemben nem sikerültek ilyen jól az edzőtáborok, ennek megfelelően nagyszerű fizikai állapotban vagyok, de még nem nyertem vissza teljesen azt a Liu Shaoangot, aki tavaly vagy két éve voltam. Fejben kell utolérnem magamat. De az a sok munka és szorgalom, amit beletettem, remélhetőleg kifizetődik a pekingi olimpián” – mondta a tavalyi vb összetett bajnoka, akit azért soroltak az egész mezőny végére 1000 méteren, mert egy futamban két szabálytalanságot is elkövetett.

Fradi.hu, NSO