A magyar válogatott szövetségi kapitánya már a jövő csapatát építené.

Az elkövetett hibáink miatt elvesztettük a lehetőséget a vb-kvalifikációra, így most már a jövőre kell készülnünk. Ezt a célunkat tükrözi az utolsó két selejtezőre összeállított keretünk is. Néhány játékost, elsődlegesen Balogh Botondot és Kiss Tamást azért hívtam be, mert szeretnék rájuk számítani a későbbiekben is. Bízom benne, hogy az ő meghívásuk motiváció lesz a többi fiatal számára, akik így jobban fognak teljesíteni klubjaikban is – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni, pénteki vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatót.

Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát. Igyekszünk az ideális jelöltekkel feltölteni azokat a posztokat, ahol még hiányoznak minőségi játékosok. De nem csupán fiatal, hanem tehetséges játékosokat keresünk. Legközelebb márciusban lesznek felkészülési mérkőzéseink, amikből már levonhatunk következtetéseket a Nemzetek Ligája találkozókra, ahol ismét top csapatok lesznek az ellenfeleink. Ennek tudatában kell San Marino ellen is játszanunk, ami egy könnyebb mérkőzésnek ígérkezik, de csak akkor valósulhat meg a papírforma, ha elejétől a végéig koncentrálunk és tartjuk magunkat a megbeszélt taktikához – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A körülményekre, főként a pandémiára való tekintettel nem egyszerű a felkészülése a nemzeti csapatnak, sok klub visszarendeli a játékosait, de lassan kezdem megszokni ezt. Az elmúlt hónapokban emiatt jó néhányszor próbára lett téve a türelmem, de sokat fejlődtem, ma már nem kezelem ezt gorombán. Ami a következő mérkőzések összeállításait illeti, annyit elárulhatok, Szalai Ádám és Dibusz Dénes biztosan kezdeni fog San Marino ellen, sőt, ha nem jön közbe semmi, előbbi a lengyelek elleni találkozón is. Célunk, hogy jól, pontokat szerezve zárjuk a sorozatot – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Végül arra voltak kíváncsiak: tud-e valamit az M4 Sport által beharangozott hétfő esti bejelentésről. Netán az egyik játékos mondja le a válogatottságot vagy a szövetségi kapitány mond le?

Remélem, nem velem kapcsolatos lesz, de nekem sem árulták el. Remélem, nem arról értesülünk, hogy le akar engem cserélni a szövetség. A viccet félretéve: biztos, hogy nem velem kapcsolatos. Fontos, hogy élvezem a szurkolók többségének bizalmát, emellett az elnök úr is többször kifejezte megbecsülését. Szeretnék maradni. Biztos, nem rám vonatkozik, de én is kíváncsi vagyok, mi lesz a bejelentés.

Fradi.hu, MLSZ, NSO