A Celtic vezetőedzője mellett Anthony Ralstont kérdezték a holnapi Európa Liga meccsről, amelyről Jota is nyilatkozott.

Ange Postecoglou nyilatkozott az UEFA Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában 2021. november 4-én, 21.00-kor kezdődő budapesti összecsapás előtt.

A Ferencváros egy jó csapat, remek játékosok alkotják. Biztos vagyok benne, hogy kemény erőpróba vár ránk Budapesten – kezdte a Celtic trénere. – A legutóbbi, glasgow-i mérkőzés előtt láttuk a Ferencváros Leverkusen és Betis elleni meccsét is, így tudtuk, hogy csak akkor nyerhetünk, ha jól futballozunk. Egyértelmű a feladatunk, Budapesten is olyan szinten kell teljesítenünk, mint Glasgow-ban. Emellett fel kell készülnünk arra is, hogy ellenfelünk a szurkolók támogatásával megpróbálja megragadni az utolsó szalmaszálat, és próbál nyomás alá helyezni minket.

A Celtic szurkolói nem utaznak Budapestre, Ange Postecoglou erről is kifejtette a véleményét.

Sajnálom, hogy a szurkolóink nem utazhatnak el Budapestre, amely egy gyönyörű város, biztosan élvezték volna a túrát. Emellett sokat jelentett volna a csapatnak is a jelenlétük. Az első két csoportmeccs elvesztése után egyszerű volt számunkra a képlet, tudtuk, hogy a Ferencváros elleni két mérkőzésből a lehető legtöbb pontot kell kihoznunk, csütörtök este is ez lebeg a szemünk előtt.

Egykori mentoráról, Puskás Ferencről is beszélt. Az Aranycsapat legendás csatára 1989 és 1992 között vezetőedzőként irányította a South Melbourne Hellast, a bajnoki címet és kupagyőzelmet hozó ausztrál kaland idején az együttes csapatkapitánya történetesen a Celtic mostani vezetőedzője volt.

Az emberi oldala legalább akkora hatással volt rám, mint a szakmai tudása. Mivel sokat utaztunk egy kocsiban, bőven volt lehetőségem figyelni, ahogy a többi emberrel bánik, a szavaiból és a gesztusaiból pedig mindig a szerénység köszönt vissza. Arra tanított, hogy nem számít, milyen sikereket értél el az életben, semmi rossz sincs abban, ha kedves és tisztelettudó vagy a környezeteddel. Emlékszem, nagyon sokan kértek tőle aláírást, és mindig türelmes volt, mindig volt ideje az emberekre. Azóta is sokszor gondolok arra, hogy milyen gyakran érzünk csodálatot a nagy sportteljesítményeket látva, és közben elfelejtjük, hogy a legnagyobb eredmény az, ha valakinek az emberi oldala is kifogástalan. Márpedig Puskás Ferenc az egyik legjobb ember volt, akivel valaha találkoztam.

Fradi.hu, NSO