Csapatkapitányunkat kérdezték a Kontinentális Kupa hétvégéről – közben eldőlt, hogy pénteken nem játszunk a Brassóval, az Erste Liga találkozót 5-0-ás eredménnyel írják jóvá csapatunknak.

Milyen érzés volt ismét a nemzetközi porondon szerepelni?
Ezek az igazi hoki meccsek, ezeken jó játszani. Egy ilyen tornán általánosságban is magasabb a színvonal, a játék fegyelmezettebb, taktikailag felkészültebbek a csapatok. Ez a mi sportunk sava-borsa, mindenki 110%-on pörög. Öröm volt ilyen ellenfelekkel összecsapni.

A 110% ellenére nem jött össze a bravúr…
Nyilván csalódás, még úgy is, hogy nem mi voltunk a csoport esélyesei. Közel kerültünk a továbbjutáshoz az utolsó meccsen – egyetlen gólon múlt -, így nehéz megemészteni. Még nem látjuk objektíven, de összességében büszkék lehetünk a hosszú hétvégénkre. A Sokol Kijev ellen alulteljesítettünk, mentálisan nem voltunk a csúcson. Tanultunk belőle, és az Olimp Riga ellen felpörögtünk, gyorsabban hoztunk döntéseket a koronggal. Félig üres a pohár, de félig teli.

A csapattal értékelték már a hétvége teljesítményét?
A cél a továbbjutás volt, még ha a papírforma alapján nem is mondható reálisnak. Megadtuk magunknak az esélyt, így még fájóbb, hogy végül nem sikerült. Két perccel a dudaszó előtt a 37 éves Edijs Brahmanis – több mint húszéves rutinnal és 430 góllal a háta mögött – húzott egy váratlant, és könyörtelenül kilőtte a felső sarkot. Úgy nézett ki, mintha elaludtunk volna, de az igazság az, hogy annyira hirtelen cselekedett, hogy esélyünk sem volt. Ennyin múlt, hogy novemberben ők utaznak Aalborgba, nem pedig mi. Mindenesetre a show megy tovább. Pénteken a Brassó ellen játszunk az Erste Ligában. Ugyan bizonytalan náluk a helyzet, a Kontinentális Kupában is visszaléptek a záró meccsüktől, mi úgy készülünk, hogy játszunk.

NS

A Corona tájékoztatta az Erste Ligát, hogy az igazolt Covid-19 fertőzöttek, valamint a még nem igazolt, de tüneteket mutató játékosok miatt jelenleg nem tud a szükséges 13+1 fővel kiállni, így nem utazik el a héten magyarországi túrájára. Nem mellesleg a brassóiak megmutatták azt is, mennyit ér a szavuk, amit az MJSZ-nek adtak a szezon előtt, hiszen közösségi oldalukon Emilian Cernica már bírálta is a döntést, amely egy olyan szabályon alapul, amit a szóbeszédek szerint ők is megszavaztak: koronavírus fertőzésre hivatkozva nem lehet meccset halasztani.