Egy írásbeli bocsánatkérés elfogadásával csinált ülepet a szájából az MJSZ.

A 2021. augusztus 31-ei elnökségi ülés határozata a következő: „A Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége helyt ad a CSM Corona Brasov méltányossági kérelmének, és a nevezési díjjal megegyező összegű különeljárási díj ellenében jóváhagyja határidőn túli csapatnevezését az Erste Liga 2021/22-es szezonjára.

A szövetség elnöksége a versenyiroda 2021. augusztus 3-ai előterjesztése alapján 4 héttel ezelőtt már tárgyalta a Brassó eredeti méltányossági kérelmét, ám a klub korábbi kommunikációja és a kapcsolódó levelezés alapján nem talált méltányosságra okot adó körülményt. Az elmúlt három hétben azonban több olyan fejlemény is történt, amelyek a kérdésben új helyzetet teremtettek. A döntést követően a székelyföldi csapatok megértették és elfogadták az Elnökség érveit, valamint mindazon körülményeket, amelyek a döntés alapjául szolgáltak.

Such György, az MJSZ elnöke ezt követően több körben tárgyalt a székelyföldi, illetve brassói érintettekkel, köztük a város polgármesterével. Allen Coliban brassói polgármester írásban is elismerte a Corona által korábban elkövetett hibákat, és egyúttal elnézést kért ezekért, másrészt a klub tulajdonosaként az Erste Liga felé Emilian Cernica helyett új kapcsolattartót jelölt ki Mihály Árpád személyében, harmadrészt érdemi változást ígért a klub vezetésében, negyedrészt a klub nevében vállalta, hogy valamennyi Erste Liga-szabályt be fognak tartani a többi csapathoz hasonlóan.

Az MJSZ elnöke a fentiek alapján javasolta újra napirendre venni az Corona által ismételten benyújtott méltányossági kérelem ügyét, melynek nyomán az elnökség a fenti határozatot elfogadta, tekintettel arra is, hogy az erdélyi klubok részvétele az Erste Ligában kézenfekvő sportszakmai érdek. A 2021/22-es Erste Liga-szezonban a döntés értelmében 11 csapat indulhat, amelyek a következők: Corona Brassó, DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, FTC-Telekom, Gyergyói Hoki Klub, Győri ETO HC, MAC HKB Újbuda, SC Csíkszereda, Titánok, UTE. Az idény sorsolását a napokban lebonyolítják, a szezonkezdés várható dátuma szeptember 17.

Erste Liga