A sportcsatornák látogattak el megyés ellenfelünkhöz, akiket szurkolóik „pyroshow”-val leptek meg.

A mai kupameccset Nazsa Tamás vezeti majd, határbírói: Horváth Zoltán és Medovarszki János. A tartalék pedig Gál Péter lesz. A Tököl nincs túl jó formában, igaz, hogy a MK-akadályokat eddig jól vette: 2-1 a Szepetnek SE, 5-1 a Semjénháza SE, valamint 4-2 a Teskánd KSE ellen. A Pest megyei I. osztályban azonban nem megy jól mai vendéglátóinknak, tíz meccs alatt kétszer győztek és kétszer ikszeltek, a többin kikaptak, így a 16 csapatos bajnokságban a 14. helyen állnak – a legutóbbi meccsük az elmúlt hétvégén Dunavarsányban volt, 2-1-es vereséget szenvedtek el.

Közös történelmünk is van, hiszen a törvénytelen kizárásunk után az NBII-ben négyszer is találkoztunk: a „retro” Fradi előbb 4-0-ra nyert Tökölön, majd 1-1-es döntetlent játszott az Üllői úton, míg a „comeback” Fradi az Üllői úton 6-2-re, Csepelen pedig 7-0-ra lépte le a Tökölt.

Háromezer szurkoló látta a napra pontosan tizennégy éve rendezett meccset, óriási esemény volt a Ferencváros vendégjátéka – ment vissza az időben az 51 éves, nem mellesleg tököli származású Hamar István, aki legendának számít a településen. – Úgy emlékszem, könnyedén, négy-nullára nyert a Fradi, de a srácoknak és a nézőknek is örök emlék az a párharc. Sajnos a bajnokságban gyengén szerepelünk, de bízom benne, az ország legnépszerűbb csapata ellen azért sikerül tisztességgel helytállni!”    

NSO