Pólósaink készülnek a bajnoki rangadókra és a Bajnokok Ligája rajtjára is – a tegnapi selejtezőkön eldőlt, hogy csoportunkba az olasz Brescia és a horvát Jadran Split kvalifikálta magát. Ez azt is jelenti, hogy a Brescia otthonában kezdjük majd a BL-t.

Jövő héten a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését az előző kiírásban döntős FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata, amelynek kerete jelentősen átalakult a nyáron. Az együttes szerdán, a nagy rangadók, illetve a hazai BL-meccsek otthonául szolgáló Komjádi Uszodában tartott sajtónyilvános edzést, amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni, míg az olimpiai arany- és bronzérmes Varga Dénes kisebb betegség miatt hiányzott.

Ez egy teljesen más csapat, rengeteg a fiatal játékos. A legnagyobb különbség talán az lesz a mostani szezonban, hogy különböző ciklusokban kell gondolkodni, viszont minden mérkőzésen kiélezettnek kell lennünk. Éppen ezért nem is tervezünk nagyon előre, lépésről lépésre szeretnénk haladni” – nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy rendkívül hosszú szezon elé néz a gárda, hiszen májusban a fukuokai világbajnokság idején szünetel majd a bajnokság.

A zöld-fehérek kerete igencsak átalakult, mivel hét játékos távozott az együttestől. A szakember elmondta, az újak hozzáállásával maximálisan elégedett, azonban ahhoz, hogy a fiatal játékosok folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény tudjanak nyújtani, idő kell.

Nekik tapasztalatot kell gyűjteniük, akár pofonok árán is. Bele kell tanulniuk a munkába, ott kell lenniük egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, vagy adott esetben egy bajnoki döntőben. Összességében azt szeretném, minden mérkőzéshez úgy álljunk hozzá, hogy akár hiba árán is, de beledöglünk a vízbe és maradjon meg bennünk a tűz, ami egész évben átlendíthet minket a nehézségeken” – tette hozzá a játékosként olimpiai bajnok tréner.

Vogel Soma, az együttes friss olimpiai bronzérmes kapusa arról beszélt, nehezebb lesz a mostani szezon, mivel a Bajnokok Ligájában nem a tavalyi lebonyolítás alapján, buboréktornákban zajlik a küzdelem, hanem hétről hétre utaznak majd, ráadásul a legutóbbi idényben könnyű csoportban szerepelt a gárda és gyakorlatilag biztos volt a helye a nyolcas döntőben. Hozzátette, a bajnokságban is sűrűsödik a mezőny, így jóval több kiélezett összecsapásra számít. A kerettel kapcsolatban megjegyezte, fiatalosabb, lendületesebb csapat lett a Ferencváros, amely a rutinos játékosokkal kiegészülve nagyon jó egyveleget ad.

Eddig nagyon élvezem, hogy itt lehetek, igazából mindig is célom volt, hogy egyszer a magyar bajnokságban is játszhassak, mert ez a világ legerősebb nemzeti sorozata – mondta Danyil Merkulov – Új csapat épül, még nem tudom, mire lehetünk képesek, de mindenki becsülettel dolgozik, hogy minél jobbak legyünk. A Bajnokok Ligájában nagyon nehéz csoportba kerültünk, a Recco kivételével minden élcsapat ebben a nyolcasban szerepel. Ezeken a meccseken derül ki igazán, hol tartunk és miben kell fejlődnünk. Nekem az is nagy élményt jelent, hogy Varga Dénes mellett játszhatok, segítőkész ő is, mint ahogy az összes csapattársam. Nekem nincs más dolgom, mint hogy a lehető legtöbbet tanuljam meg tőlük.

DigiSport, NS, MTI, további videós nyilatkozatok: VLV

További fotók: FTC vízilabda, VLV