Hiába egyenlítettek 2-0-ról a kék-fehérek, tartalékcsapatunk magabiztos győzelmet aratott.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 12. forduló
Ferencváros II 4-2 (2-1) Monori SE
Gólok: Varga (6.), Leandro (11.), Gera (58.), Lisztes (61.)

Mergl – Juhász, Könczey, Leandro, Arday – Pintér, Mazzonetto A., Varga – Szánthó, Gera, Lisztes

Az NBIII 12. fordulójában azt a Monort fogadtuk, akiket tavaly hazai pályán többek közt Ramadan mesterhármasának köszönhetően 4-0-ra vertünk meg, igaz, a visszavágón 1-0-ra kikaptunk.

Tökéletesen indult a meccs, a 6. percben Pintér ugratta ki Vargát, aki a labdaátvétel után higgadtan a kapuba passzolt, 1-0. A folytatásra sem lehetett panasz, hiszen mindössze 4 perccel később Szánthó tekert be nagy erővel egy szögletet, amire természetesen Leandro érkezett fejjel, 2-0. Gyorsan jött a monori válasz, a 16. percben egy középre ívelt szabadrúgásnál kotortak be egy pattogó labdát a vendégek, 2-1. A kapott gól után Arday sérült meg egy rossz mozdulatot követően az oldalvonalnál, a helyét Vida vette át – védőnknek mielőbbi felépülést kívánunk! Hét percre rá Merglnek kellett nagy bravúrt bemutatnia egy tekerésnél, majd a kirúgás után Lisztes szlalomozott szépen, de csak szögletig jutott.

A második félidő már nem kezdődött annyira jól, a 47. percben ismét egy betekert szabadrúgás után szerzett gólt a Monor, amit az adatbank szerint a tavaly még minket erősítő Molnár Tamás szerzett, 2-2. Ekkor kicsit talán a vendégek kezdték el átvenni az irányítást, de ismét mi találtunk be: az 58. percben Szánthó gurított középre, a labdára pedig Gera érkezett és a kapufa segítségével ismét megszerezte a vezetést csapatunknak, 3-2. Ahogy a meccs elején, így ezúttal is gyorsan jött a duplázás, amikor is egy labdaszerzést követően Pintér indította a leshatárról kiugró Lisztest, aki kellő eleganciával szerzete meg a negyedik gólunkat4-2. Bár a hátralévő időben még Gera és a vendégek is szerezhettek volna újabb gólokat, a végeredmény már nem változott: 4-2-re vertük meg a Monort.

A fordulót követően 19 lőtt és 19 kapott góllal, 16 ponttal a 11. helyen állunk, a góllövőlistánk pedig igen abszurdan néz ki, hiszen 3-3 góllal áll az élen Jones, Ramadan, Leandro és Gera is.

Folytatás már szerdán, 13 órakor a pesterzsébeti pályán, a két ponttal előttünk álló ESMTK ellen.

Borbély Balázs

Jó mérkőzést játszottunk, sikerült jól kezdenünk, aminek két gyors gól lett az eredménye. Ám a vendégek egy pontrúgásból szépíteni tudtak, aminek köszönhetően érezhetően vérszemet kaptak. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy sikerült uralnunk a találkozót, végig kompaktak voltunk, a bekapott gólok után sem jöttünk zavarba, úgy gondolom megérdemelten nyertünk.

Fradi.hu