A Dózsa korábbi játékosa szerint nem gyengék a lila-fehérek.

A hét végén újra szerelésbe bújt Kabát Péter, az Újpest volt futballistája, ezúttal azonban nem felnőtt ellenfelekkel találkozott, hanem ötven gyerkőc ellen vette fel a harcot a zöld gyepen. Mi tagadás, látszott, jó barátságban van a labdával, egy deka felesleg sincs rajta, versenysúlyban van. Nem csoda, ha néhányan a szurkolók közül, az első csapatba követelik az újpestiek ikonját.

Megtisztelő és komolyan mondom örülök is neki, hogy a csapatban szeretnének látni a szurkolók – mondta Kabát Péter. – A szívem vinne is, de lássuk be, ma már a fiataloké a pálya. Jólesik, hogy nem felejtettek el a szurkolók, szeretetüket még akkor is érzem, amikor nem dicséretekkel látják el a bajnokságban egyelőre botladozó csapatunkat.

Kabát elárulta, neki is hevesebben dobog a szíve, hiszen a Ferencváros várja a lilákat az Üllői útra.

Az Újpest – Fradi különleges esemény, mind a játékosoknak, mind pedig a szurkolóknak egyaránt. Teljesen mindegy, hogy hol állnak a csapatok a bajnoki tabellán, ezeken a meccseken másképpen pattan a labda. Szerintem – folytatta a gondolatot – ezt tudják a játékosok is. Én, személy szerint nagyon várom, hogy végre elkezdjük gyűjteni a pontokat, akár már a hét végén a Ferencváros ellen. Tisztában vagyok azzal, hogy a Fradinak a legerősebb a játékoskerete, de mi sem vagyunk gyengék, ráadásul Diabi újra csatasorba állhat.

Kabát Péter pontot, akár pontokat remél a derbin a liláktól. És persze gólokat, amilyeneket egykoron szerzett lila-fehérben.

Bors