Az új sportcsarnok teljes befejezése idén év végén várható.

A Market kivitelezésében épülő multifunkciós aréna munkálatai ütemterv szerint zajlanak, képgalériában mutatjuk be a 22 ezer férőhelyes aréna legfrissebb belső és külső terében készült képeit.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kivitelezés befejező stádiumához érkezett a Népligetben épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok. Európa egyik legnagyobb kézilabda arénája a Market Építő Zrt., mint fővállalkozó tervezésében és kivitelezésében jön létre. A komplexumot a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvar mögötti területen, a Gyáli út és az Üllői út között építik.

A hazai és nemzetközi szintű sportesemények otthonául szolgáló csarnok küzdőtere úgy lett méretezve, hogy az ne csak a kézilabda bajnokság, de akár egy jégkorong meccs lebonyolítására is alkalmas legyen.

A Market Építő közleményéből kiderült, a 22 ezer férőhelyes aréna belső terében már helyére került az óriási eredményjelző tábla, hamarosan fel is emelik a magasba a végső rendeltetési helyére. A minden oldalról látható kijelző összetett technikai részletekkel rendelkezik:

– a cube tömege (kábelekkel, panelekkel, szerkezettel együtt) kb. 12 tonna,
– 8 darab 3,2 tonnás láncmászó motor mozgatja,
– valamint több mint 14 millió pixelből áll.

A tervek szerint a Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok teljes befejezése idén év végén várható.

További fotók: Magyar Építők