Az angolok elleni VB-selejtező miatt.

Két zárt kapus meccsre büntette a FIFA Magyarországot. A két mérkőzésből egy a következő hazai vb-selejtező lesz, a másodikat két évre felfüggesztették.

A FIFA Fegyelmi Bizottsága eltiltást és jelentős pénzbírságot szabott ki a Magyar Labdarúgó Szövetségre. A büntetés oka a szurkolók rasszista magatartása, melyet a szeptember 2-i, Magyarország-Anglia (0-4) vb-selejtezőn tanúsítottak.

A testület a szeptember 3-án indított fegyelmi eljárásban elemezte és figyelembe vette az eset összes körülményét, különösen az incidensek súlyosságát (rasszista szavak és cselekedetek, tárgyak dobása, pirotechnika) és ezek után úgy döntött, hogy az MLSZ-nek a következő két hazai, FIFA által rendezett mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie, de a második mérkőzést két év próbaidőre felfüggesztik.

A közlemény szerint az október 9-i, albánok elleni vb-selejtezőn már nem lehetnek nézők. Emellett a bizottság 200 000 svájci frank (65 millió forint) bírságot szabott ki a szövetségre.

A FIFA jelezte, továbbra is határozottan elutasítja a rasszizmus és az erőszak bármely formáját, és zéró toleranciát képvisel a labdarúgás ilyen jellegű megnyilvánulásaival kapcsolatban.

Nyáron az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók Eb-n mutatott diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre és 100 ezer euróra büntette a magyar szövetséget. A büntetés értelmében két hazai, UEFA-rendezésű találkozón nem lehetnek nézők, míg a harmadik mérkőzésre szóló büntetést a testület két évre felfüggesztette. Ezeket a következő Nemzetek Ligája-sorozatban kell letölteni.

A magyar labdarúgó-válogatott októberben előbb az albánokat fogadja, majd három nappal később Angliában lép pályára vb-selejtezőn. Az M4 sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti.

M4 Sport