A MOL FC csatára a “teljesen hihető” közhellyel hitegeti szurkolóikat.

Nagyon fontos, hogy ne görcsöljünk rá erre a mérkőzésre – kezdte Nikolics. – Tudom, hogy ezt a meccset mindenki nagyon várja, a szurkolók, a játékosok, a média, de igazából szerintem ez a találkozó sem lesz fontosabb, mint a Sopron elleni MK-meccs volt, vagy mint a Puskás Akadémia elleni szombati bajnoki lesz. Fontos, hogy ugyanúgy felkészüljünk a Fradi ellen is, mint az eddigiekre. Minden hazai meccsen dominálni szeretnénk és eredményes focit játszani. Egy nagyon nehéz ellenfél vár ránk, egy nagyon erős csapat, tele önbizalommal. Minden egyes apróságra oda kell figyelni, mert az ilyen derbiken döntők lehetnek ezek. A koncentrációnak és a hozzáállásnak a maximumon kell lennie. Remélem, a stadionban is jó lesz a hangulat, sok szurkoló fog kilátogatni és segíteni fognak nekünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

A 33 éves csatár a most futó idényben az NB I hatodik fordulójában, az ötödik mérkőzésen volt eredményes először, de elmondása szerint egyáltalán nem volt ideges a góltalan hetek alatt sem.

Elég rutinos és idős vagyok ahhoz, hogy nem görcsöltem amiatt, hogy nem találtam be. Aki csatár, az tudja, vannak olyan időszakok, amikor nem jönnek a gólok, de ahogyan a szurkolói ankéton is mondtam, amikor megy a szekér és jönnek a gólok, akkor is két lábbal a földön kell járni, és meg kell becsülni minden helyzetet és gólt. Amikor nem jönnek a gólok, nagyon kell bíznia az embernek saját magában és dolgozni azon, hogy minél előbb kijöjjön abból a helyzetből. Alibi nélkül, kifogások nélkül, csak a munkában kell hinni és előbb-utóbb megfordul a kocka. Előfordult már ilyen pályafutásom során, még azokban a szezonokban is, amikor gólkirály voltam. Szabics Imre és Sallói István is csatár volt, ők is tudják és mondták, hogy ha egy csatár helyzetbe kerül, az 50% gól, ez mindig jó, az nagyobb probléma, ha a csatár nem kerül helyzetbe. Az első 4 forduló alatt simán kellett volna 5-6 gólt lőnöm, ez nem jött össze, ezeket kell pótolnom a következő fordulókban. Lesznek olyan időszakok, mint például Mezőkövesden, hogy egyszer rúgtam kapura és egy gól lett belőle, helyzet nélkül, mert az sem volt helyzet. Dolgozom tovább, ahogyan eddig is tettem, próbálok példát mutatni pályán és pályán kívül is. Pontosan tudom, mit vár tőlem a vezetőedző és a csapattársaim, a célom, hogy minél több gólt szerezzek – zárta az interjút a 42-szeres magyar válogatott játékos.

forrás: csakfoci