Értékelések és szakértések női kéziseink Bajnokok Ligája mérkőzéséről.

Janurik Kinga

Ez volt az első hazai BL-mérkőzésünk az idényben, mindenki nagyon ideges volt és meg akarta mutatni, mit tud. A szünet után már nyugodtabbak voltunk, védekezésben is azt a játékot nyújtottuk, amit szerettünk volna, ennek meg is lett az eredménye.

Szekeres Klára

Mindenki azért dolgozik, hogy megválaszoljuk az esetleges kérdéseket. Minden csapatnak nehezen indult az idény, mindenkinek akad valamilyen gondja. Nehéz pótolni Kovacsics Anikót és Szucsánszki Zitát, hiszen ők a klub életében is évek óta meghatározó szerepet töltenek be, de látszik, a keretünkből mindenki érzi a súlyát, hogy most mindannyiunktól kicsivel több kell. Emily Bőik nagyon sok pluszmunkát végez azért, hogy az irányítójátékből is hatékonyan kivehesse a részét, kérdez, ha valami nem világos neki, készül a figurákból, sokat beszél Elek Gáborral. Ez csak egy példa, de mindenki próbál egy kis pluszt hozzátenni – én is, hiszen most én lettem csapatkapitány, más lett a szerepköröm, igyekszem figyelni, ha valakinek problémája van. Csapatként próbálunk túllendülni a nehézségeken, szerencsére már az előző idényben is bebizonyosodott, hogy nagyon jó és egységes a társaság, jól működünk.

Elek Gábor

Sokszor elmondtam már, hogy sok szempontból speciális idénynek vágtunk neki: a sérültjeinket, a felkészülésre rendelkezésre álló időt tekintve is. Nagyon-nagyon sok munka vár még a csapatra, hogy azt mondhassuk, közel van ahhoz az állapothoz, amelyben lennie kell. A Podravka ellen a második félidőben mutatott teljesítményünkre lehel építeni. Apró lépésekkel ugyan, de haladunk előre, lépcsőfokokat azonban nem tudunk kihagyni – bár így lenne… Épülünk, épülünk, ám hogy ez mire lesz elég az idény végén, azt most még nem látom. Mindig azt szoktam mondani, ősszel semmit sem lehet nyerni, viszont mindent el lehet veszíteni. Az a célunk, hogy minél kevesebb vesztett ponttal zárjuk az őszi mérkőzéseinket, ehhez viszont sok munka kell.

NS