A támadó korábban megfordult a Chelsea-ben és a Sevillában is.

A Nemzeti Sport értesülései szerint az elmúlt hetekben menedzserek több magyar klubnak is beajánlották a 16-szoros német válogatott Marko Marint, aki legutóbb az al-Ahli kölcsönjátékosaként az ugyancsak szaúdi al-Raednél szerepelt.

A 32 éves középpályás tavaly januárban a Crvena zvezdától került 2.25 millió euróért az al-Ahlihoz, ám sajtóhírek szerint a szaúdi klub jelentős összeggel tartozik neki, ezért távozott, így nyár óta szabadon igazolható és csapatot keres. Úgy tudjuk, többek között a Ferencvárosnak is ajánlották a szerződtetését, s még tartanak az egyeztetések a magyar klub és Marko Marin képviselői között.

A Ferencváros csütörtökön úgy szenvedett 2–1-es vereséget az Európa-ligában a német Leverkusentől, hogy eltiltás, illetve sérülések miatt a mezőnyjátékosok közül csak öten ültek a kispadján. Ez is indokolttá teheti a keret bővítését, még úgy is, hogy az Európa-ligára már nem lehet új játékost nevezni.

A régi Jugoszláviában született Marin Németországban lett profi labdarúgó, a Werder Bremenben 116 tétmérkőzésen 13 gólt és 35 gólpasszt ért el. 2012-ben a Chelsea szerződtette (16 tétmeccsen 1-1 gól és gólpassz volt a mérlege a londoniaknál), majd többször kölcsönadták, szerepelt a Sevillában (30, 2, 7) és a Fiorentinában (4, 2, 0) is. A német válogatottban 2008 és 2010 között 16 alkalommal lépett pályára, egy gólt szerzett, két gólpasszt adott, az egyik gólpasszt éppen Magyarország ellen jegyezte a 2010-ben, Budapesten 3–0-ra megnyert felkészülési meccsen. Két találkozón, az ausztrálok és a szerbek ellen játszott a 2010-es világbajnokságon is, melyen a németek bronzérmet szereztek.

Kerestük a hírrel kapcsolatban a Ferencvárost, s azt a választ kaptuk, pletykákkal nem foglalkozik az FTC, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén tesz közzé végleges információkat.

forrás: nso.hu