Dibusz Dénes, Ryan Mmaee és Vécsei Bálint nyilatkozott a meccs után.

Vegyes érzéseim vannak, hiszen a meccs elején meg akartuk őket lepni, s ez így is volt, hiszen mi szereztük az első gólt. Voltak olyan hibák, amit nem tudtunk korrigálni csapatszinten, addig nagyon kompaktak voltunk, Egy-két elcsúszás és egyből megbüntették ezeket a helyzeteket. Sajnálatos módon elvették azt a gólt, amit szereztem. Azt hittem, hogy nem veszik el, hiszen a testem előtt volt a kezem, de a bíró azt mondta, ez egy egy új szabály: akármilyen formában kézhez ér a labda, akkor azt nem tudják megadni. Volt egy kisebb sérülésem is, de bírtam ameddig bírtam. Azért szomorúak vagyunk, hogy nem tudtunk elvinni egy pontot” – mondta Vécsei Bálint.

A Ferencváros középpályása a vezető gólról is beszélt, s arról, mennyire jól működött a zöld-fehérek labdakihozatala a mérkőzés elején.

Tudtuk, hogy megpróbálnak minket letámadni. Nagyon jól hoztuk ki a labdát, a középpályán szabadon meg tudtam fordulni a gól előtt. Láttam Tokmacot beindulni, s ezen kívül volt még ugyanilyen helyzetünk, amit jobban kihasználhattunk volna. Voltak jó momentumaink, ezért sajnálatos, hogy 2–1-re kikaptunk” – tette hozzá Vécsei Bálint.

A magyar középpályás mellett a Ferencváros gólszerzője, Ryan Mmaee és a remek védéseket bemutató Dibusz Dénes is nyilatkozott az M4 Sportnak.

Nagyon sok hosszú labdát kellett játszanunk, néha ez sikerült, s helyzeteket is tudtunk ezekből kialakítani. A második félidőben sajnos nem tudtunk betalálni. Ki kell elemezni a mérkőzést, tanulunk kell ebből, és remélhetőleg legközelebb nem követjük el ezeket a hibákat” – mondta a góllövő Ryan Mmaee.

Nagyon pozitív az, hogy végig felvettük a versenyt a Leverkusennel. Meglepetést tudtunk okozni, többször is mögéjük kerültünk, a vezetést is megszereztük. Minden úgy alakult a mérkőzés elején, ahogy azt elterveztük. Tudtuk, hogy a jóval esélyesebb hazai csapat nyomás alá szeretne helyezni minket, ez így is történt, s az első félidőben sikerült is egyenlíteniük. Kicsit óvatlan és naiv letámadási kísérletünket nagyon szépen átjátszották. A második félidőt is próbáltuk úgy kezdeni, ahogy az elsőt. Amíg erővel bírtunk, s amíg nem fogytunk el egy kicsit, addig méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak. Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni, mert a mai teljesítményünk nagyon rendben volt” – nyilatkozta Dibusz Dénes.

A Young Boys elleni mérkőzés volt az egyetlen, amelyen nem voltunk elég agresszívak. Előtte a prágai meccsen is sok blokkunk volt. Abból a meccsből tanultunk, és fokozottan odafigyelünk ezekre a szituációkra. Ma is jó néhány helyzet volt, amikor kellettek a blokkok, örülök, hogy megkaptam ezt a segítséget a többiektől. Mindenki beletette a munkát, nem tehetünk szemrehányást senkinek, egy jó mérkőzést játszottunk egy minőségi csapat ellen. Most már a hétvégi Magyar Kupa-mérkőzés lesz a fókuszban, aztán a Fehérvár elleni találkozó, de az Európa Liga adja ennek az ősznek a sava-borsát, s a következő meccsen szeretnénk pontot szerezni.” – mondta Dibusz.

kivonat: nso.hu