Gerardo Seoane gyakorlatilag mindenkire számíthat.

Holnapi ellenfelünk, a Bayer Leverkusen edzője elmondta, hogy a Dortmund elleni meccsen (3-4) bár hárman is – Patrik Schick, Robert Andrich és Paulinho – összeszedtek kisebb sérülést, csütörtökre játékra készek lesznek. Azonban alighanem forgatni fogja a csapatát. “Ki akarjuk használni a keret erejét, hogy újra is újra készen álljunk. Más futballkultúrákkal összemérni magunkat mindig nagyon vonzó. Jobban akarunk szerepelni a sorozatban, mint tavaly.” – nyilatkozta a vezetőedző a Bayer honlapjának.

Gerardo Seoane vezetőedző tisztázta: pontosan tudja, hogy az EL új lebonyolítási rendszerében a csoportgyőztes rögtön a nyolcaddöntőbe jut, de most nem erre gondol, csak a magyar csapat elleni találkozóra. Hozzátette: a német bajnoki ellenfeleiket jól ismerik, így a nemzetközi porondon könnyebb meglepetést okozni ellenük, ezért sokkal jobban fel kell készülniük ezekre a találkozókra, köztük az FTC ellenire is.

A Ferencváros támadósorára hívtam fel a játékosaim figyelmét: Makot már ismerjük a Bundesligából. Tokmac remekül vissza tud állni védekezésben, illetve Uzuni a szélen mindenre készen áll” – mondta Seoane.

A németek játékosát, Jonathan Taht először a Borussia Dortmund elleni bajnoki mérkőzésről kérdezték (személyesen), melyen csapata óriási izgalmak után 4–3-as vereséget szenvedett.

Elhoztunk minden pozitívumot arról a találkozóról, de természetesen a hibákat ki kell javítanunk. Viszont az már a múlt, most a holnapi meccsre koncentrálunk, és nagyon örülünk annak, hogy részt vehetünk az Európa Ligában. Nagyon érdekes mérkőzések várnak ránk.

A holnapi meccs után a bajnokságban hatodik Leverkusen vasárnap a tizedik Stuttgart otthonába látogat majd.

(bayer04.de, nso.hu)