Szakosztályunk történelmet írt, története során először végzett az első helyen – az aranyról döntő utolsó számot a CSB után visszavonuló klasszis futónk, Kazi Tamás zárta le. Gratulálunk! A siker értékét tovább növeli, hogy a második helyezett ismét egy “összeálló” csapat volt, az MTK – Dózsa vegyes. Az első napot az 5. helyen zártuk, innen sikerült a dobogó legtetejére ugrani a második napon.

1. nap összefoglaló: Atlétika.hu (a versenynap közvetítése [YouTube])
2. nap összefoglaló: Atlétika.hu (a versenynap közvetítése [YouTube])

Galéria: FTC

Az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság székesfehérvári döntőjének szombati napján csapatunk képviseletében először a férfi 400 méter gát időfutamában harmadikként célba érkező Varga Dániel ért el dobogós eredményt, ezt követően a női 100 méteres időfutamban Csóti Jusztina futott be másodikként. Az első fradista futamgyőzelem férfi 100 méteren született meg, miután Máté Tamás 10.62-es idővel ért célba.

Máté Tamás alig egy órával a százas távon elért sikert követően a férfi 400 méteres táv időfutamában is első lett 48.98-as idejével, megelőzve klubtársát, Enyingi Patrik Simont, aki 47.15-ös eredményével egyéni csúcsot futott.

A férfiak távolugrása szintén a Fradi atlétáiról szólt, Virovecz István 7.29 méteres teljesítménnyel nyert, de Galambos Tibor és Pap Kristóf révén a harmadik és a negyedik helyen is egy-egy Fradi-sportoló zárt. Ugyanebben a versenyben Bánóczi Kristóf hetedik lett.

A női 4×100 méteres táv időfutamában a Répási Petra, Csóti Jusztina, Szikossy Szilvia, Joó Dóra összetételű négyes negyedikként zárt, ugyanezen a távon, a férfiak versenyében a Kovács Dániel, Varga Dániel, Pap Kristóf, Enyingi Patrik Simon összetételű váltó harmadik lett. A csapatbajnokság szombati zárásaként férfi 5000 méteres gyaloglásban Tokodi Dávid hatodikként végzett.

Vasárnap először a női félmaratonon szoríthattunk a fradistákért. Itt Csáki Enikő a második, Fekete Andrea a harmadik, míg Szőke Cecília a negyedik helyen végzett. A férfiak mezőnyében Pintér András a hetedik helyen zárt.

Férfi rúdugrásban Kiss Levente zárt a hetedik pozícióban, míg a férfiak diszkoszvető mezőnyében Fradi-győzelem született Huszák János révén [Huszák egyéni csúcsot dobott! – Peti].

Férfi hármasugrásban kisajátítottuk a dobogót, Galambos Tibor nyert, mellé pedig Bánóczi Kristóf és Prekli Zoltán állhatott fel.

Női magasugrásban Goschi Anna a hetedik helyen végzett, míg 100 méter gáton Répási Petra majdnem harmadik lett. Ugyanebben a versenyszámban Gődény Pálma nyolcadik helyen zárt.

Férfi 110 gáton Galambos Tibor a negyedik, Pap Kristóf pedig a nyolcadik helyen végzett. Jöhetett a férfi gerelyhajítás, ahol Herczeg György második lett. Férfi 800 méteren Kazi Tamás negyedikként futott át a célvonalon, míg női 200-on Csóti Jusztina ötödik lett.

Női távolugrásban Vrabecz Anna a kilencedik helyen végzett.

Férfi 200 méteren Máté Tamás győzelmének örülhettünk, illetve annak, hogy Enyingi Patrik Simon a harmadik lett. Ugyanebben a versenyszámban Varga Dániel hatodik helyet szerzett, Kovács Dániel pedig 11. lett.

Női súlylökésben Besenyődi Fédra a 11. helyen zárt, míg Tokodi Dávid lett 5000 méteren.

Jöhetett a nap utolsó versenyszáma, a férfi 5000 méteres váltófutás, ahol a Varga Dániel-Enyingi Patrik Simon-Máté Tamás-Kazi Tamás összetételű Fradi-váltó mindenkit maga mögé utasítva győzött, és ezzel a Ferencvárosi Torna Club atlétika szakosztálya története során először megnyerte az országos Csapatbajnokságot.

Fradi.hu

Az FTC atlétika szakosztályának 2021-es CSB győztes csapata