Dávidot kérdezték sérüléséről és arról is, hogyan látja a Rebrov – Stöger váltást.

Július végén, a Slavia Praha elleni BL-selejtező előtti edzésén szenvedett súlyos térdszalag-sérülést a Ferencváros magyar válogatott középpályása, Sigér Dávid, akit augusztus első napjaiban meg is műtöttek, ezért hosszú ideig nem számíthat rá Peter Stöger vezetőedző. A Fradi játékosa az M4 Sportnak adott nyilatkozatában beszélt az állapotáról, a Szergej Rebrov és Peter Stöger közötti különbségekről, valamint a csapat céljairól a nemzetközi porondon.

Hétfőn lesz hat hete, hogy műtöttek, bizonyos tekintetben túl vagyok a nehezén, mert a mozgásképtelen állapot egyre inkább kezd feloldódni, egyre több mindenre zöld utat fogok kapni – kezdte a sérülésével kapcsolatban Sigér. – A napokban lesz a hathetes kontroll, ami után azt várom, hogy a mankót is elhagyhatom és bizonyos mértékben lehet, hogy a térdrögzítőt is lazábban lehet viselni. Mentálisan rendben vagyok, mert a család mindig ott van mellettem és amikor bejövök az edzőközpontba, akkor is mindig jó kedvem van, mert a csapattársakkal, akik nem mentek el a válogatottba vagy már vissza is tértek, és a stábbal mindig jól elmókázunk. A helyzethez képest egészen jól vagyok. A sérülés óta a legnehezebb pillanat az volt, amikor elmondták a diagnózist, azt nehéz volt feldolgozni. Tudtam egyből, mi vár rám, ez egyrészt előny is volt, de ezzel együtt tudtam rögtön azt is, hogy hosszú kihagyás vár rám és nagyon nagy küzdelem lesz, hogy visszaállítsam azt az állapotot, hogy újra élsportra alkalmas legyen a térdem.

A Ferencváros középpályása elmondta, sokkal másabb lett a Ferencváros Peter Stögerrel, mint a korábbi tréner, Szergej Rebrov idején volt.

Másabb jellegűek az edzések és a kommunikáció is. A legnagyobb különbség abban van, hogy amíg Rebrovnál minden részletre kiterjedő, nagyon taktikus játékunk volt, akár az edzésgyakorlatokat is taktikai szemmel néztük, most inkább egy felszabadultabb játék a jellemző, kevesebb a megkötés. Ez eredményben is megnyilvánul, ugyan több gólt kap a csapat, de több helyzetet is alakítunk ki és több gólt is lövünk. Mindenki döntse el magában, kinek mi a szimpatikus. Remélem, ezzel is legalább ugyanannyira sikeresek leszünk a nemzetközi porondon is. Lehet, a nézők szempontjából ez tetszetősebb is, hiszen több támadást és helyzetet látnak, izgalmakkal telibb egy meccs – folytatta a magyar válogatott játékos.

Sigér a nemzetközi poronddal kapcsolatban elmondta, hogy a tavalyi sikerek után keserédes volt az öröm az Európa Liga-csoportkör kiharcolása miatt.

Már mindenki beleélte magát, és mivel az utolsó meccsen nem sikerült a BL, így azért rossz szájíz és csalódottság volt hosszabb ideig, de ahogyan teltek a napok, mindenki ráeszmélt, hogy az EL is nagy siker. Már mindenki nagyon várja az EL-t, hiszen látható, milyen ellenfeleket kaptunk és mindenki izgatott, hogy pályára léphessen a nagycsapatok ellen. Jóval keményebb lesz, mint amit gondoltunk a sorsolás előtt. Vitézkedni szeretnénk a csoportban is és szeretnénk olyan eredményt elérni, amire mi is és a szurkolóink is büszkék lehetnek. Olyan eredményt akarunk, hogy a tavasszal is lehessenek nemzetközi meccseink. Nem lehetetlen feladat, van hat meccsünk erre – zárta az interjút Sigér.

Kivonat: Csakfoci