Dragóner Olaszországba szerződése kapcsán kérdezték labdarúgó csapatunk sportigazgatóját.

Az olasz utánpótlás-bajnokságban szereplő Empoli U19-es együttesében folytatja pályafutását a Ferencváros több korosztályos csapatában, legutóbb pedig az NB III Közép csoportjában szereplő FTC II-ben futballozó Dragóner Áron Mátyás. A 17 éves belső védő – aki a kétszeres magyar bajnok korábbi hátvédünk, Dragóner Attila fia – kölcsönben került az olaszokhoz.

Klubunk sportigazgatója, Hajnal Tamás szerint Áronra sok kihívás vár Olaszországban, azonban fiatal tehetségünk pontosan tudja, mik a céljai.

Áron egy nagyon tehetséges játékosunk volt. Sok fiatal labdarúgónak vonzó lehetőség külföldre igazolni. Áron jelezte felénk, hogy szeretné kipróbálni magát Olaszországban, és ezt a klub lehetővé tette a számára, ráadásul egy minden fél számára kedvező megegyezés született. Ilyen fiatalon nagy kihívás egy idegen országba szerződni, hiszen Áronnak be kell majd illeszkednie az új közegbe, el kell sajátítania a nyelvet, azonban ő nagyon elszánt, pontosan tudja, hogy mit akar elérni a futballban. Nem véletlen, hogy az Empoli szerződtetni akarta őt, ez azt jelenti, hogy ők is látnak benne perspektívát. Hosszú út vezet az olasz élvonalig, a Serie A-ig, de bízunk benne, hogy Áron sikerrel veszi majd az akadályokat – nyilatkozta sportigazgatónk, Hajnal Tamás a FradiMédiának.

Tehetségünk olaszországi szerződése kapcsán az FTC utánpótlás akadémia-igazgatóját, Palásthy Norbertet is megkérdeztük.

Egy nagyon tehetséges labdarúgóról van szó, aki kisgyermekkora óta a Ferencvárosban nevelkedett, az elmúlt években pedig többnyire mindig egy korosztállyal feljebb játszott, most viszont kapott egy jó külföldi lehetőséget. Mivel szerette volna kipróbálni magát külföldön is, a klub nem gördített akadályt a váltás elé, támogattuk, hogy kölcsönben az Empolihoz csatlakozzon. Meghatározó olasz korosztályos csapathoz szerződött, amellyel kipróbálhatja magát az ifjúsági Bajnokok Ligájában is.