Andorrát fogadjuk ma este a VB-selejtező sorozatban.

Andorra ellen szerdán, 20.45-kor lép a Puskás Aréna gyepére a magyar válogatott. A találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta, arra számít, most kevesebbet fogunk védekezni, de maximális összhangot vár csapatától, a szurkolóktól pedig türelmet kért az első gól megszerzéséig.

Kielemeztük az elmúlt mérkőzéseket. Az utóbbi találkozókon több dolog is hiányzott a játékunkból. A legszembetűnőbb az volt, hogy hiányzott az a lendület, a győzni akarás, a párharcok felvállalása, amelyek fontos jellemzőink volt az Európa-bajnokságon. E mellett hiányzott a fizikum, ami más válogatottaknál is probléma az Eb után. Ez persze egyáltalán nem kifogás és azon dolgozunk, hogy mindezt visszahozzuk arra a szintre, ami a nyáron jellemzett minket. Meg vagyok győződve róla, hogy a vereségekből sokkal többet lehet tanulni, mint a győzelmekből, bízom benne, hogy sok tanulságot le tudtuk vonni ezekből a mérkőzésekből – indította a válogatott hivatalos sajtótájékoztatóját Marco Rossi.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, nem szabad alábecsülni az ellenfelünket, luxus lenne így kifutni a pályára, főleg most, hogy két olyan találkozó van mögöttünk, amit szeretne a csapat mielőbb elfelejteni. Holnap az elsődleges szempont az lesz, hogy nyerjünk, a második, hogy jó játékkal tegyük ezt.

Lesznek változások a felállásban, főleg mivel támadóbb játékra készülünk. A helyzet attól függ, hogy épp mi birtokoljuk-e a labdát és támadunk, vagy pedig védekező fázisban vagyunk, és igen fontosak az átmenetek is. Albánia ellen noha nagyjából ugyanannyit birtokoltuk a labdát, kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani. Nem voltunk elég türelmesek a labdabirtoklás fázisában. Holnap este más formációt vesz fel a válogatott, két támadóval fogunk játszani és más lesz a taktikánk, mivel a mostani ellenfelünk más erőt képvisel. Azt gondolom, hogy kevesebbet fogunk védekezni, de számítok a szervezett és hatékony csapatjátékunkra. A szurkolóktól pedig azt szeretném kérni, hogy legyenek velünk türelmesek. Andorra valószínűleg mélységben fog védekezni, nekünk pedig járatni kell a labdát és keresni a lehetőséget, ebből fakadóan biztosan jó időbe fog telni, mire fel tudjuk törni a védelmüket és meg tudjuk szerezni az első gólt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a mentális felkészítés eltérő a korábbi alkalmakhoz képest, más technikát követett az együttes, mint a korábbi rutin volt.

Igyekszünk az elmúlt időszakot mindent kimerítően feldolgozni és nagyon bízom benne, hogy a játékosok fizikai és mentális szinten is túljutottak ezen és holnap százszázalékot tudnak majd nyújtani a pályán.

MLSZ