Az ukrán mester megkereste néhány volt játékosát. Minderről a Blikk egy sajátos hangvételű cikkben számol be. Laidouni esetéről Hajnal Tamás is beszámolt tegnapi TV-s nyilatkozatában:

Rebrov 2018-ban érkezett a Fradihoz, amellyel nagy sikereket aratott, ráadásul jól is keresett. Előfordult, hogy egy év alatt egymilliárd forintot kaszált. Ő azonban úgy döntött, távozik, februárban közölte a vezérkarral, keressen helyette mást. Bennfentesek szerint még lelépési pénzt is akart kicsikarni a zöld-fehérektől, arra hivatkozva, hogy szerződése 2022-ig érvényes. A felek elváltak, de az ukrán nem szakadt el teljesen az FTC-től.

Két fradistát is megpróbált elcsábítani. Információnk szerint Laidounit és Uzunit évi 1,5 millió eurós, 523 millió forintos fizetéssel akarta új együtteséhez hívni, ez többszöröse lehet az FTC-nél keresett pénzüknek. Igen ám, csakhogy úgy értesültünk, 3 millió eurónál (1.05 milliárd Ft) többet nem akartak szánni az üzletre az arabok, a Fradinak már nem kívántak komoly összeget fizetni. Márpedig mindkét futballistának is élő szerződése van a bajnokcsapattal.

Úgy tudom, finoman fogalmazva sem örültek a klubnál Rebrov lépésének. Nem volt éppen elegáns a húzás, hogy korábbi klubjától próbáljon igazolni, ráadásul úgy, hogy a Fradinak alig jusson az üzletből. Persze, ilyen előzmények és feltételek után nem csoda, hogy nem jött létre a megállapodás – mondta a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő bennfentes.

Mindkét focista jó ideje meghatározó tagja a Ferencvárosnak, Laidouni értékét közel 700 millió forintja tartják, Uzuniét több mint egymilliárdra. A két játékos egyébként az utóbbi időben önmagához képest gyengébben teljesített, Uzuni például fontos büntetőt hagyott ki a Young Boys elleni BL-playoff-mérkőzésen, és a DVSC elleni bajnokin is. Lehet, hogy Rebrovék akciója fejben megzavarta a két labdarúgót…

A zöld-fehérek az ügy kapcsán nem kívántak nyilatkozni. Ugyanakkor aligha akarnak még foglalkozni Rebrovval, hiszen bebizonyosodott, nélküle is képes eljutni a nemzetközi porondra, az Európa Liga csoportkörébe a csapat.

forrás: blikk.hu