Valamint a neve is felkerült már az olimpiai bajnokainknak emléket állító népligeti márványtáblára.

A Ferencvárosi Torna Club idén nyáron 21 év után ismét olimpiai bajnokot ünnepelhetett, ugyanis a tokiói ötkarikás játékokon kajakozónk, Kozák Danuta aranyérmes lett a női négyessel 500 méteren. A fantasztikus teljesítményt klubunk Aranydiplomával jutalmazta, az egyesület által adható legrangosabb kitüntetést pedig az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán adott át a Fradi klasszisának. A díjátadó után Kozák Danuta és Nyíri Zoltán együtt megtekintette az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban található olimpiai bajnokok márványtábláját, amelyre már felvésték kajakozónk nevét.

Eddig nem tudtam, hogy van ilyen rangos elismerése a Ferencvárosi Torna Clubnak, így nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam. Teljesen más érzés volt most átsétálni az Európa-bajnokok nevét viselő márványtáblától ide, az olimpiai bajnokok falához. Nagy öröm ez nekem, hiszen az én sportágamban ez a legnagyobb siker, amit el lehet érni. Egyre jobban kezdem kiismerni, hogy milyen érzés fradistának lenni” – mondta a díjátadó után a Ferencvárosnak az olimpiai bajnoki cím mellett Európa-bajnoki aranyérmet is szerző Kozák Danuta.

Szeptember 15. és 19. között Dánia fővárosában, Koppenhágában rendezik meg a kajak-kenu világbanjokságot. A magyar szövetség elnöksége csütörtökön elfogadta a Hüttner Csaba szövetségi kapitány által kijelölt válogatott keretet, amelybe természetesen bekerült az FTC klasszisa, Kozák Danuta is.

Hogy olimpiai és Európa-bajnok kajakozónk pontosan mely számokban indul, egyelőre még kérdéses, ugyanis a vele 500 méteren párosban olimpiai bronzot, míg a négyessel szintén ezen a távon aranyat nyerő Bodonyi Dóra nem indul a vb-n.

Fradi.hu