Endit kérdezték az Európa Liga csoportunkról.

Melyek az első reakciói a sorsolást ismerve?
Jó lesz ez, olyannyira, hogy majdnem pontosan ezt akartam.

Majdnem?
Egy barátom kérdezte, kiket szeretnék, és azt válaszoltam, hogy Napoli, Celtic, Betis – szóval, ebből a szempontból elégedett lehetek.

Miért a Napoli?
Igazából nem sokat gondolkoztam a válaszon, nem rágódtam hosszasan a lehetséges ellenfeleket böngészve, hogy ki ellen lehetne a legtöbb esélyünk, vagy hol vannak a legnagyobb sztárok – csak mondtam ezt a három klubot. Az olaszokat a hagyomány, a tradíció miatt. Náluk mindig jó a hangulat, az emberek rajonganak a futballért, tetszik, ami körülveszi a futballt, ezért gondoltam, hogy ott biztosan jó lenne pályára lépni.

A másik kettőt eltalálta.
A Celticet ismerjük, egy évvel ezelőtt találkoztunk vele. A hangulat, a stadion úgy is lenyűgöző volt, hogy nem lehettek nézők, és bár akkor talán hiányzott a skótoknak a szurkolói támogatás, nem bántuk, hogy üres a tribün. Egymás között szóba is került: vajon, milyen lehet ott futballozni, ha ott vannak a drukkerek? És tessék, most van esély rá, hogy megtapasztaljuk. A vírus miatt akkor egyetlen mérkőzés döntött, most ők is érezhetik majd, milyen a hangulat nálunk! Szeretjük azt a tavalyi találkozót, szervezettek, egységesek voltunk, az utolsó tíz percben mindenki csúszott-mászott. a kispadról jött a szóbeli segítség, a szívünk vitt előre, jó emlék az nagyon. A Betis? A spanyol futballt az egész világon szeretik, ismerik, elismerik, híres klub, ráadásul szintén zöld, mint mi és a Celtic. A Bayer Leverkusen szintén topligás csapat, a Bundesliga ismert együttese, ellene is élmény lesz pályára lépni.

Ha most valaki felajánlaná, hogy négy pontja lesz a Ferencvárosnak a csoportban, akkor…?
Négy? Dehogyis! Hét pontnál kevesebbet biztosan nem fogadnék el.

Az ugye egy győzelem, négy döntetlen és egy vereség, vagy két győzelem, egy döntetlen, három vereség esetén jöhet össze.
Az elmúlt két-három évben megtanulhattuk, hogy senki ellen sem vagyunk esélytelenek! A realitással tisztában vagyunk, mint ahogyan a csapatunk játékerejével is, de esély mindenki ellen van. Beszéltünk a Celtic elleni meccsről, de említhetném a Juventus elleni torinói összecsapást, amely nagyon szoros volt, a végén kaptunk ki – gondolta volna bárki, hogy egészen közel leszünk a döntetlenhez? És ne felejtsük el, nekünk nagy előny lehet a hazai pálya, a Slavia, a Young Boys ellen is különleges volta Groupama Aréna atmoszférája, ez sokszor nagy segítség. Azt gondolom, az Európa Liga-meccseken is bízhatunk a közönség támogatásában. Jó ősz lesz, várjuk a mérkőzéseket!

NS