A DVSC elleni bajnoki előtt vehették át az elismeréseket clubunk tehetségei.

Ünnepélyes díjátadóval kezdődött labdarúgó csapatunk szombati, DVSC elleni bajnoki mérkőzése. A találkozó előtt az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány az FTC négy kiemelkedő ifjúsági sportolóját díjazta. Az alapítvány képviseletében legendás, egykori játékosunk, Albert Flórián fia, ifjabb Albert Flórián adta át az elismeréseket.

Díjat kapott futballcsapatunk a 18 éves játékosa, Redzic Damir, aki 2014 nyarán, Pécsről került a Ferencváros utánpótlásába. Az elmúlt idény legjobb UP-labdarúgójaként 2021 januárjában a Puskás Akadémia ellen debütált a felnőtt csapatban, de a téli edzőtáborban az Algeciras ellen gólt is szerzett. Peter Stöger irányítása alatt a Prishtina ellen bemutatkozhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében is.

Elismerésben részesült a 14 esztendős Hajdú Bálint is, aki az előző idényben az FTC U14-es utánpótlás labdarúgócsapatában 23 gólt szerzett, ezzel pedig ő lett a bajnokság gólkirálya.

Az Albert Alapítvány természetesen idén is díjazta a 2020-as év legeredményesebb utánpótlás-korú Fradi-sportolóit. Ifjúsági olimpiai bajnok és junior világbajnoki bronzérmes tornászunk, Balázs Krisztián a tavalyi, mersini junior Európa-bajnokságról három éremmel tért haza. Nyújtón aranyat, csapatban ezüstöt, míg az egyéni összetettben bronzot nyert. Idén tavasszal pedig valósággal berobbant a felnőttek közé. A Magyar Bajnokságon korláton első lett, majd a svájci Európa-bajnokságon, élete első felnőtt világversenyén nyújtón nyolcadik lett. Ugyanezen a szeren a várnai és az eszéki Világkupán bronz- és ezüstérmet nyert.

Elismerés járt vívónknak, Szemes Gergőnek is. A Fradi szakosztályát 2017 szeptembere óta erősítő tehetségünk első kiemelkedő nemzetközi eredményét Poznanban érte el 2018-ban, amikor az Európai Körverseny aktuális fordulóban egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet nyert. 2019 februárjában kadet Európa-bajnoki bronzérmes lett a magyar csapattal, majd az év végén Halléban aranyérmes lett egyéniben az Európai Körversenyen. 2020-ban a poreci kadet Eb-n aranyérmet nyert, majd több felnőtt Magyar Kupa-fordulóban is az első lett.

Fradi.hu