Az idén már csak 32 csapatos sorozat teljes mezőnye ma és holnap alakul ki.

Az UEFA péntek délben tartja az EL-sorsolást Isztambulban. Labdarúgó csapatunk szinte (talán teljesen) biztosan a 4-es kalapból várja, hogy ellenfelet kapjon. Az indulók végleges névsora a mai Bajnokok Ligája- és a holnapi Európa Liga-playoff mérkőzések után lesz ismert. Az eddig kvalifikált csapatok közül nekünk van a legkisebb UEFA-együtthatónk (amely ugyanannyi, mint a Midtjyllandé).

Ott van már a csoportkörben az angol Premier Leagueből a Leicester City és a West Ham United, a német Bundesligából a Bayer Leverkusen és az Eintracht Frankfurt, az olasz Serie A-ból a Lazio és a Nápoly, a spanyol La Ligából a Real Betis és a Real Sociedad, a francia Ligue 1-ból az Olympique Lyon és az Olympique Marseille, az orosz Premier Ligából a Lokomotív Moszkva és a Szpartak Moszkva, Portugáliából a Sporting Braga, Hollandiából a PSV Eindhoven, Belgiumból a Genk, Dániából az FC Midtjylland, Csehországból a Sparta Prága, Bulgáriából pedig a Ludogorec Razgrad. Ide csatlakoznak még a BL-playoff vesztesei, valamint az EL-playoff győztesei.

Érdemes még megjegyezni, hogy az Európa Liga csoportkör harmadik helyezettjei az Európa Konferencia Liga kieséses szakaszában folytathatják, ahol az EKL csoportkör második helyezettjeivel sorsolják össze őket.