Clubunk olimpiai bajnok legendáját kérdezték, mekkora változást hoz női pólósaink napjaiba, hogy vezetőedzőként ül le ezentúl a kispadra.

– 2014 óta szakmai igazgató, most viszont átveszi a nők irányítását. Gondolta volna, hogy újra vezetőedző lesz?
– Nem, egyáltalán nem terveztem. De miután az eddigi tréner Béres Gergely a BVSC-hez került, úgy döntöttünk a klub vezetésével, a legjobb, ha megmarad a folyamatosság, így egy, vagy maximum két évre vállaltam el a feladatot.

– Az elmúlt esztendők során a női csapat mellett volt. Mekkora változást jelent, hogy vezetőedzőként segíti az együttest?
– Valóban, eddig is szinte minden edzésen ott voltam, a mindennapokban ez nem jelent igazából nagy változást. A piros lapok számában lehet különbség, én ugyanis a stáb tagjaként is ugyanolyan vehemens voltam, mint korábban vezetőedzőként, márpedig kvázi segítőként ezt nem lehet. Úgyhogy a kiállításoknál csökkenés várható.

– Az előző idényben a női szakág történetében először szereztek ob I-es érmet a csapattal, harmadikak lettek. Mi a mostani célkitűzés?
– Mindig lehet följebb lépni, nem is lehet más a célunk. Látjuk ugyanakkor, hogy a riválisok közül a BVSC sem gyengült, a Dunaújváros talán még erősebb lett, nem beszélve a címvédőről, a fantasztikus utánpótlással rendelkező UVSE-ről. A realitás az, hogy érmet szerezzünk, minél fényesebb, annál nagyobb lenne az öröm. Úgy érzem, erősödött a csapat, érkezett például egy holland válogatott kerettag, de a lefontosabb, hogy egyben maradt a keret.

Blikk