Vezérigazgatónk a selejtezőket is értékelte.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint a magyar bajnoki címvédő európai szinten is „másik polcra került” azzal, hogy sorozatban a harmadik idényben szerepelhet valamelyik kontinentális kupasorozat csoportkörében.

A sportvezető az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, bár kedden este még csalódottak voltak, hogy a svájci Young Boysszal szemben nem sikerült kiharcolniuk a Bajnokok Ligája-főtáblás szereplést, mégis „nagy fegyvertény”, hogy egymás után harmadszor vannak ott a BL vagy az Európa Liga csoportkörében.

A mostani lebonyolítás az oda-visszavágós párharcokkal komolyabb terhelést jelentett, ráadásul míg az egymérkőzéses összecsapásokon a szerencsefaktor jobban dominált, ezúttal ez most nem volt elmondható” – nyilatkozta Orosz Pál, aki hozzátette, a két meccs alapján a Young Boys megérdemelten jutott tovább, a Ferencvárosnál pedig új célokat tűznek ki maguk elé az El-szerepléssel kapcsolatban.

Az elmúlt három évben rutint szereztünk, hiszen nekünk mindig az első selejtezőkörből kellett indulnunk, és komoly csapatokat kellett legyőznünk, így természetesen jövőre is csak az lehet majd a cél, hogy újra csoportkörben játszhassunk, mert lassan már az lenne a szenzáció, ha nem kerülnénk be a BL-ben vagy az El-ben a főtáblára” – mondta a vezérigazgató, aki külön kitért a szurkolókra, akik szerinte nagyon sokat tudnak hozzátenni az együttes sikeres szerepléséhez, még a svájci ellenfél is elismerően szólt róluk.

A mérkőzés után gratuláltam és sok sikert kívántam a Young Boys menedzsmentjének, ők pedig azt mondták, hogy ugyan hallották, hogy ez valami más lesz, de elképzelni nem tudták, hogy itt ilyen hangulat van. Ez nagyon nagy erőt ad nekünk mindig” – mondta Orosz Pál, aki úgy gondolja, a klubnak „kifejezetten jó a kapcsolata” a drukkerekkel, akik az FTC-t mindig is imádták, manapság pedig európai szinten már nemcsak hírhedtek, hanem híresek is.

Az új játékosok szerződtetésekor a sportvezető szerint előnyt jelent, hogy az elmúlt három év európai szereplése nyomán a Ferencváros „másik polcra került”, a zöld-fehéreknél játszó futballisták számára ugyanis kiemelt jelentőségű, hogy a csapat szerepel-e rendszeresen valamelyik kontinentális kupasorozat csoportkörében.

Jelenleg a keretben minden posztra legalább két hasonló képességű játékos van, de a szakmai stáb folyamatosan figyeli az átigazolási piacot, a futballistákat és a lehetőségeket” – jelentette ki Orosz Pál.

Azzal, ha megnyernénk” – válaszolta nevetve arra a kérdésre, hogy milyen szerepléssel lenne elégedett az Európa Ligában. Komolyra fordítva a szót a vezérigazgató szerint az Európa Liga csoportköréből nagyobb esély van továbbjutni, mint a BL főtáblájáról, de ezt a sorsolás nagyban meghatározza. Elmondta, vannak olyan együttesek a lehetséges riválisok között, amelyeket szeretnének elkerülni, ugyanakkor a topcsapatok közönségcsalogatók lehetnek.

Sportszakmai szempontból szeretnénk a maximumot kihozni az Európa Liga csoportköréből, de hogy ez reálisan mi lehet, azt befolyásolni fogja a pénteki sorsolás is, de mindenképpen szeretnénk tovább jutni, mint tavaly. Fel fogunk mindenkiből készülni és a Bajnokok Ligája mostani selejtezőjében is lehetett látni, hogy a Ferencvárost nem lehet könnyen legyőzni” – nyilatkozta a vezérigazgató.

A Ferencváros a múlt héten 3–2-re kapott ki a Young Boys vendégeként, majd kedden este a svájciak a Groupama Arénában is ugyanilyen arányban győztek, így 6–4-es összesítéssel jutottak a BL-főtáblára.

Az Európa Liga csoportkörének péntek délben kezdődő sorsolását az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

forrás: m4sport.hu