Az albánok erőnyerőként várnak ránk, még nem játszottak meccset – az elmúlt napok edzéseinek képeit is láthatod, a találkozóról pedig Pusztai Sára és Dörnyei Balázs nyilatkozott.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 11-es csoport, döntő
Lengyelország, Sosnowiec, Ludowy Stadion, 20.00
KF Vllaznia – Ferencváros
TV: a helyszínen tartózkodó stábtól azt az információt kaptuk, hogy online stream valószínűleg lesz a mérkőzésről

Albán ellenfelünk bemutatóját ide kattintva olvashatod.

Az interneten fellelhető összes mérkőzést és anyagot megnéztük az albánokról, utánanéztünk a frissen igazolt játékosaiknak is. Minden anyagot összeszedtünk amit tudtunk, bár hozzá kell tennem, túl sok dolgot nem találtunk, és ami volt, az sem túl friss anyag. Ebből a szempontból a meccs egy része vakrepülés lesz. Abból indulunk ki, hogy a vezetőedző személye jó ideje változatlan, és idén nyáron nagyon későn érkezett hozzájuk nagyon sok játékos, szóval talán túl sok idejük nem volt megváltoztatni az alapvető stílusukat” – mondta el Dörnyei Balázs arról, mivel töltötte az idejét a szakmai stáb az elmúlt napokban.

Vezetőedzőnk arról is beszélt, milyen ellenfélre számíthatunk.

Három olyan játékosuk van, akire nagyon oda kell figyelnünk. Az egyik a Spanyolországból igazolt kapusuk, aki egy rendkívül jó képességű hálóőr, hasonló stílusban véd, mint a mi kapusunk, Chandra Bednar. Illetve van két játékos a támadótrióból, akire nagyon oda kell figyelni. Az egyikük Qendresa Krasniqi, aki Svájcban légióskodik, és nyaranta 3-4 hétre klubja engedélyével hazaigazol, hogy segítsen a csapatnak a BL-selejtezőkön. A másikuk Megi Doci, ők ketten adják az ellenfelünk támadójátékának a sava-borsát. Őket kell nagyon szorosan követnünk, ha ezt a két játékost ki tudjuk kapcsolni, a kapusukkal szemben pedig eredményesek tudunk lenni, akkor elég nagy esélyünk van rá, hogy sikerrel zárjuk a mérkőzést.

Dörnyei Balázs azt is elmondta, egészen más mérkőzésre számít, mint a Sosnowiec ellen.

Az albán csapat nem annyira játszik fizikális futballt, kicsit hasonló a játékuk, mint a miénk. Arra a mentalitásra viszont itt is szükség lesz, amivel a lengyelek ellen játszottunk, annál lejjebb nem adhatjuk. Az biztos, hogy támadójátékban jobban kell teljesítenünk, nagyon szervezett csapat védelmét kell feltörnünk. Ha viszont kellőképpen meg tudjuk őket mozgatni hátul, és akár a széleken nyomást tudunk helyezni rájuk, eredményesek lehetünk. És természetesen mindennek az alapja a stabil védekezés, mindenképpen kevés gólon, vagy akár gól nélkül kell tartanunk őket” – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Fradi.hu

További fotók: szerdai és csütörtöki edzés @ FTC facebook

Az albániai csatornák is foglalkoztak az összecsapással: