Szucsánszki Zita is legalább két hónap, mire teljesen felépül, Hársfalvi Júlia és Klujber Katrin sem százszázalékos. Jobbulást, lányok!

Az olimpián a magyar válogatottban szereplő játékosaink közül Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Klujber Katrin is sérüléssel térhetett haza, de Hársfalvi Júlia bemutatkozására is várni kell még. A felsoroltak közül legrosszabbul Kovacsics Anikó járt. Irányítónk, csapatkapitányunk március végén szenvedett súlyos sérülést, majd hiába dolgozta végig hihetetlen elszántsággal az olimpiáig tartó időszakot, az első tokiói mérkőzés másnapján, edzésen újra megsérült a válla.

A korábban kezelt vállsérülése újult ki az olimpián. Instabil lett a válla, így elkerülhetetlen a műtét, amelyet követően minimálisan hat hónapos kihagyás várható” – mondta csapatunk orvosa, dr. Pavlik Attila.

Szucsánszki Zitának is a vállával adódott probléma, az Oroszország elleni mérkőzésen egy szerencsétlen esést követően még az ellenfél játékosa is rá érkezett.

Olyan szerencsétlenül esett, és még az ellenfél is rátámaszkodott, hogy ettől megsérült a válla, de a vizsgálatok alapján úgy gondoljuk, konzervatív kezelésekkel is orvosolható a probléma, nem szükséges hozzá műtét. Optimális esetben két hónap múlva lesz bevethető.

Hársfalvi Júlia talpában még az előző idény végén jelentkezett probléma, a kezelések hatására javult a sérülés, ám a nyári felkészülés kezdete után beszakadt a talpi szalag.

Nagyon makacsnak bizonyult a talpsérülése, amely így hónapokon át húzódott. A felkészülés kezdete után beszakadt a talpi szalag, keletkezett egy vérömleny, de ezek után biztos, hogy záros határidőn belül megoldódik a probléma. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor néhány hét múlva visszatérhet a pályára.

Klujber Katrint azonban talán még nála is korábban láthatjuk újra a társakkal.

Kapott egy nagyobb ütést, amitől az egyik hátizma sérült meg, és nagyobb vérömleny keletkezett. Elkezdett felszívódni, de kell neki idő, mire panaszmentes lesz, egy-két hét a várható gyógyulás.

Fradi.hu