Köztük clubunk két sportolója, Lévay Petra és Ocelka Róbert.

Szerda este a budapesti Eiffel Műhelyházban letették az esküt a tokiói paralimpiára utazó magyar csapat tagjai. Az ünnepségen ott volt a Ferencvárosi Torna Club két versenyzője, a paratriatlonozó Lévay Petra és parakerékpározónk, Ocelka Róbert, illetve és guide-ja, Nagy Gergely is.

A Magyar Paralimpiai Bizottság különleges meglepetéssel készült minden sportoló számára. Az eskütétel előtt ugyanis a versenyzőket egy hozzájuk köthető, közös emlékkel rendelkező személy köszöntötte. A sportolók részéről Kiss Péter Pál kajakozó, a trénerek képviseletében Szalma László, az atléta Ekler Luca edzője, a versenybírók nevében pedig Tamás Henriette, a vívószövetség főtitkára mondta el az eskü szövegét.

Az eskütételt követően Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Budapesti Filmharmóniai Társaság kvintettjének kíséretében elénekelte a Himnuszt. A himnusz után Bedekovics Péter, református lelkész áldásával külön útravalót adott az utazóknak. Az eseményt Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke zárta a következő gondolatokkal: „Öt nagyszerű éven vagyunk túl és eljött az idő, hogy megkoronázzuk ezt az időszakot. Tettrekész, erővel teli, boldog embereket látunk, akik készen állnak, hogy sikeresen képviseljék Magyarországot Tokióban, hiszen az akadályoktól nem megijednek, hanem duplázott erővel megküzdenek céljaikért.

Az augusztus 24. és szeptember 5. között rendezendő XVI. Paralimpiai Játékokon 37+1 fős magyar sportolói delegáció szerepel majd. Ocelka Róbert és Nagy Gergely augusztus 19-én, csütörtökön, míg Lévay Petra augusztus 23-án, hétfőn utaznak el Japánba. Lévay Petra augusztus 29-én, vasárnap, míg Ocelkáék augusztus 25-től 28-ig versenyeznek majd.

Fradi.hu, Magyar Paralimpiai Bizottság