Hosszú idő után újra érmet szereztünk az olimpián – így “dupláztunk”, hiszen női és férfi csapatunk is bronzérmes lett.

Férfi vízilabda, olimpia, bronzmérkőzés
Magyarország 9-5 Spanyolország
Negyedek: 3-3, 2-2, 1-0, 3-0
Fradista gólok: Vámos 2, Jansik 1, Varga 1, Zalánki 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ

Varga Dénes

Óriási különbség van egy negyedik hely és egy bronzérem között. Ezt ilyenkor mindkét csapat tudja, csak nehéz azt megtalálni, hogy hogyan is tudjuk elérni. És én, azt hiszem, ebben most felülmúltuk a spanyol csapatot az elmúlt egy-két napban. Vegyes érzésekkel gondoltam a jövőre, úgyhogy nem tudok állást foglalni. Amikor az lebegett a szemem előtt, hogy megyünk a döntőért, bejuthatunk a döntőbe, akkor az erőt adott ahhoz, hogy a siker el tudna repíteni akár a következő olimpiáig is. Aztán kiestünk az elődöntőben… Most viszont megint azt mondom, hogy sikerként könyvelhetjük el ezt a bronzérmet, úgyhogy abszolút pengeélen táncolok ezzel kapcsolatban. De most, azt hiszem, nem is ezzel kell foglalkozni. Legyen az első az, hogy pihenünk egy kicsit.

Vámos Márton

A képzeletbeli polcon ugyanarra a fokra tenném ezt az olimpiai bronzot, ha nem magasabbra, mint az Eb-győzelmet. Azt látni kell, hogy ide még a kijutás is óriási tett, tehát az, hogy kijuss egy olimpiára, már az is nagyon nagy szó. Meg ráadásul öt éve volt a riói olimpia, a legközelebbi három év múlva lesz, úgyhogy nagyon ritkán adatik meg az a lehetőség, hogy egyáltalán bejuss a négy közé, és az is nagyon ritkán adatik meg, hogy nyerj egy bronzérmet. Nagyon-nagyon megbecsülöm most ezt, de szerintem a többiek is. Nagyon-nagyon motiváltak voltunk az elvesztett elődöntő után, és szerintem ez látszódott is a vízben.

Märcz Tamás

Az elődöntőben elszenvedett vereség után nagy erőfeszítésekre volt szükség, hogy a harci szellemet visszaszerezzük, olyan szintre emeljük, amely elegendő a bronzmérkőzés megnyeréséhez. Az edzői stáb mindent megtett, de maguk a játékosok is keményen dolgoztak ennek érdekében. Amikor ma odaértem a buszhoz, azt érzékeltem, hogy készen állnak, a szemük mindent elárult. Felkészítettük őket néhány forgatókönyvre, ezek között volt az is, ami végül megvalósult. A rengeteg emberhátrányról van szó, ami miatt hátul tényleg mindent meg kellett tennünk. Azt hiszem, ez a felkészítés segített, a játékosok jól reagáltak, minden emberhátrányban extraenergiákat mozgósítottak – így jutottunk el a második félidőhöz. A kulcsember természetesen Nagy Viktor volt, aki a klubszezonban tapasztalt kisebb hullámvölgy után a legmagasabb szintre emelkedett, sokat tett ezért az éremért, de a többi játékos is azzal, ahogy kivette a részét a védekezésből. Sok olyan játékost ismerek, aki negyedik lett és mind a mai napig nyomasztják az elveszített bronzmeccs emlékei. Nagyon örülök, hogy ez a csapat most megragadta az alkalmat, büszkévé tette az országot azzal, hogy a női válogatott sikere után ezt a bronzérmet is hazavihetjük.