Dávid a 4. helyen végzett a 400m vegyes döntőjében – Mihályvári-Farkas Viktória pedig hatodik lett ugyanezen számban a női fináléban. Gratulálunk!

Mihályvári-Farkas Viktória a szám olimpiai bajnokával és világcsúcstartójával, Hosszú Katinkával együtt szerepelt a 400 méter vegyes döntőjében.

A táv első felénél igencsak kettészakadt a mezőny. Mihályvári-Farkas Viktória az első száz után 8.-ként, a második száz után már 7.-ként fordult.

Megszokhattuk azonban, hogy fiatal versenyzőnk ekkor szokott robbantani, és ez ezúttal is így történt. Bár az első négy helyezett nagy előnyt úszott ki eddigre, Viki folyamatosan feljebb és feljebb kapaszkodott.

Mihályvári-Farkas Viktória végül 4.37.75-ös időt úszva a hatodik lett élete első olimpián, míg honfitársa, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka egy helyezéssel előbb, ötödikként zárt.

Remek teljesítményt láthattunk tehát fiatal úszónktól. Büszkék vagyunk rád, Viki!

Mihályvári-Farkas Viktória

Nagyon örülök, ha valaki ezt így elmondja nekem az olimpia előtt, azt mondom neki, hogy nem normális, mert lehetetlen. És mégsem! Már az olimpiai döntőbe jutással megvalósult az álmom, ráadásul egyéni csúccsal, és azt kell, hogy mondjam, hogy a fináléban is jól úsztam.

Fradi.hu

A várakozásoknak megfelelően nem az első 100 méter, azaz a pillangó alakult a legerősebben Verrasztó Dávid, aki 57,6-tal fordult. Bár a mezőny végén volt úszónk, egyáltalán nem volt sokkal lemaradva a többiektől.

Háton már méterről méterre jött fel Dávid, 150-nél ötödikként fordult, és ezt a helyezést megtartotta 200-ig is.

Aztán jött a mellúszás, és aki esetleg addig álmossággal küzdött, az egycsapásra felébredt. Verrasztó ugyanis fantasztikus úszással villámgyorsan feljött a harmadik helyre, és 250-nél, majd 300-nál is már dobogós helyezésen, harmadikként állt.

Érkezett a hajrá, a gyorsúszás, és bár 350-nél is harmadik volt Dávid, lehetett látni, hogy elképesztően szoros lesz a vége. Így is lett, Dávid mindent beleadott, és negyedik helyen végzett, mindössze bő egy tizeddel lemaradva a bronzéremtől.

Verrasztó Dávid tehát remek teljesítményt nyújtott a tokiói olimpián. Büszkék vagyunk rád, Dávid!

Verrasztó Dávid

Jó úszás volt, egyszer a szerencse mellém állhatott volna. Azért boldog vagyok. Sokszor nem volt szerencsém, sokszor kellett felállnom a padlóról, és volt, amikor döntőbe sem sikerült bejutnom, de most nem lehetek csalódott. Ez az idő máskor érmet ért, de legalább nem a szégyengéppel megyek haza, mint eddig. Meglátjuk, hogyan tovább, de nyugodtan alszom a következő hetven évben.

Fradi.hu