Női kéziseinket kérdezték arról, mit jelent számukra az olimpia.

Bíró Blanka

Az eddigi munkánknak lehet az eredménye az olimpiai szereplés, hiszen szerintem minden sportoló karrierjének a csúcsa, ha ezen az eseményen részt tud venni. Nagyon várom már, egy nagyon-nagy öröm és megtiszteltetés, hogy egy országot lehet képviselni az ötkarikás játékokon. Amikoraz olimpiára gondolok, akár, amikor megkaptuk a formaruhákat, egy nagyon jó érzés, egy nagy várakozás fog el.

Háfra Noémi

Amikor kicsi voltam mindig néztem az olimpiát, mindig vártam minden negyedik évet, hogy újra legyenek ötkarikás játékok. Nem csak a kézilabda miatt, minden sportágat megnéztem, imádtam, hogy reggel leülök a tévé elé és egész nap sport megy és bármelyikbe bele tudok nézni. Mindegyik lekötött, érdekesnek találtam őket, figyeltem, ahogy az a rengeteg ember szurkol. Most ugyanez az érzés van bennem, már nagyon várom, természetesen az első mérkőzésünket, de már azt is nagyon vártam, hogy felvehessük az olimpiai ruhánkat, hogy kicsit más kultúrába nézzünk bele, igaz ez az olimpia most némileg nehezebb lesz, mint az előzőek.

Kisfaludy Anett

Az olimpia egy gyerekkori álom számomra. Nagyon sokat vártam rá, hogy kijussunk a válogatottal az ötkarikás játékokra, úgyhogy szeretném minden egyes pillanatát maximálisan kiélvezni és a legjobb teljesítményt nyújtani.

Klujber Katrin

Mindenképp egy nagy álom volt számomra az olimpia. Én sajnos nem tudtam nézni a tévé előtt sem, úgyhogy nagyon kíváncsian várom, hogy mi fog ott kint várni minket. Nagyon várom már, hogy megélhessem ezt a pillanatot, és utána, ha valaki megkérdezi majd tőlem, hogy milyen volt, csak jókat fogok tudni róla mesélni.

Kovacsics Anikó

Az olimpia egy nagyon különleges dolog, a sportoló karrierjének a csúcsa, ha ott lehet egy olimpián. A világversenyektől is különbözik az én szememben, nézőként és kisgyerekként is teljesen máshogy ültem otthon a tévé előtt egy olimpia alatt, és máshogy néztem, mint bármilyen más világversenyt. Nekem tényleg egy nagyon nagy álmom válik valóra azzal, hogy ott lehetek az ötkarikás játékokon. Nagyon sokat vártam erre, úgyhogy minden pillanatát szeretném kiélvezni.

Janurik Kinga

Az olimpia szó hallattán az jut eszembe, hogy ez egy sportoló számára a csúcs, egy álom megvalósulása mindenkinek, ha oda kijuthat. Amikor nekünk ez megadatott, még pár hétig nem igazán fogtuk fel, hogy ezt véghez tudtuk vinni. Azt várom az olimpiától, hogy élvezzük, ha csapatként együtt dolgozunk és mindenki azt adja amit tud, akkor egy nagy meglepetést tudunk okozni.

Márton Gréta

Az olimpia a legnagyobb álom számomra, amiről már kiskorom óta álmodoztam, és szerintem ezzel minden sportoló így van. Azt gondolom, hogy mindannyian, akik itt vagyunk a csapatban, nagyon büszkék vagyunk, hogy képviselhetjük a hazánkat és küzdhetünk egy ilyen nemes célért.

Schatzl Nadine

Nekem az olimpiai szereplés egy gyerekkori álom, már azóta, hogy elkezdtem sportolni, de amikor még nem sportoltam, akkor is nagyon sokat néztük a családdal a tévében, hogy mekkora dolog lehet szerepelni és az országot képviselni ezen a versenyen. Büszkeséggel tölt el, hogy kijutott a csapat, olyan érzésék kavarognak bennem, amiket szavakkal nem is lehet megfogalmazni. Elsősorban azt szeretném, ha élveznénk a szereplést, hogy ne teherként, hanem lehetőségként fogjuk fel, hogy ott lehetünk az ötkarikás játékokon, valamint felszabadultságot, ugyanis azt gondolom, hogy semmi teher nem kell, hogy a vállunkon legyen.

Szucsánszki Zita

Én már felkészültem egy olimpiára, de akkor még nagyon fiatal voltam, akkor borzasztóan szurkoltam itthonról a lányoknak. Az olimpiáról mindenki csak álmodik. Az, hogy mi kiutazhatunk, egy olyan élmény lesz várhatóan, ami örök életemben velem fog jönni, és majd a kisfiamnak mesélhetem, hogy milyen is volt. Igaz, ez az olimpia a koronavírus-járvány miatt teljesen más lesz, de biztos, hogy ennek is nagyon jó lesz a hangulata.

Zácsik Szandra

Egy nagyon jó eredményt várok el a csapattól. Én személy szerint nagyon bízom benne, hogy a legjobb négy között ott tudunk lenni, és most már tényleg le tudunk tenni valamit az asztalra mi is, amiért ránk is büszke lehet az ország. Meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni magunkból, de én nagyon bizakodó vagyok, hiszen az előző mérkőzéseinken, a selejtezőtornán is jól teljesítettünk és egy csapatként működtünk.