Pólósainkat kérdezték a tokiói játékokról.

Vályi Vanda

Azért is sikerült nagyon jól a felkészülésünk, mert, ahogy Birge is mondta, még nem vagyunk csúcsformában, nem is most kell abban lennünk. Egyébként a csúcsformát a legnehezebb beidőzíteni arra a bizonyos két hétre, amíg tart egy világverseny. Olyan 75-80%-ot adok most magunknak, maximum 90%-os állapotban vagyunk. De ezt is csak azért, mert azt érezem magamon és a többieken is, hogy kezdünk életre kelni. Ezelőtt nagyon komoly terhelést kaptunk, és még most is azt fogunk, de jól tűrjük, mert már a vízben is tudjuk kamatoztatni ennek hatását. Az idősebbek táplálkoznak abból az energiából, hogy mi, fiatalok módjára mindent egy lapra feltéve játszanánk. Mindannyian szeretnénk a maximumot nyújtani és a legnagyobb erőbedobással segíteni a csapatot. Ha ehhez az kell, hogy mi, fiatalabbak több színt, energiát, frissességet hozzunk a csapatba, akkor legyen így!

Bővebben: EuroSport

Jansik Szilárd

Jó állapotban vagyunk, de látszanak még azért a hiányosságok. Az igazi tétmérkőzésekig még van időnk. Már a csoportmérkőzések is fontosak, azokon fokozatosan előre kell lépnünk, de a legjobbnak augusztus 4-től kell lennünk, az onnan kezdődő öt napos periódusra összpontosítjuk a csúcsformát. A legnagyobb célokkal vágunk neki az olimpiának. Úgy gondolom, hogy van hat-hét nagyon erős csapat, amelyek közel azonos szinten vannak. A napi forma fog dönteni, mi úgy készülünk, akkor legyünk igazán jók, amikor arra a leginkább szükség van.

Bővebben: EuroSport

Vogel Soma

Ez a felkészülés más, mint az eddigiek. Talán csak akkor realizálódott bennem, amikor a család és a barátok kifejezték, hogy mennyire büszkék rám, és hogy mennyire nagy dolog, hogy olimpiára megyek. Akkor kezdtem el én is azon gondolkodni, hogy ez tényleg óriási, hiszen ez volt az álmom évek óta.

Bővebben: EuroSport

A férfi válogatott szövetségi kapitányával készült bővebb interjúk: NSO, VLV. A VLV-nek már Japánból is adott helyzetjelentést Märcz Tamás.