Sigér Dávid szeretné megmutatni, hogy előrébb léptünk a Pristina elleni párharc óta – labdarúgó csapatunk megtartotta a holnapi BL-selejtező előtti sajtótájékoztatóját.

Peter Stöger

Számunkra nagyon fontos forduló lesz a második, az első kört egész jól abszolváltuk, persze nem volt minden tökéletes. Sok lehetőségünk volt, de az ellenfél előtt is adódtak helyzetek a gólszerzésre, kicsit több is, mint kellett volna. A Zalgiris ellen a legjobbunkhoz közeli szintet kell hoznunk. Mi vagyunk a jobb csapat, a favorit, de tiszta mindenki számára, hogy magas szinten kell játszanunk. A Vilnius négy- és ötvédős felállásban játszott, mindkettőre felkészültünk, meglátjuk, mi lesz holnap. Ha a legjobbunkat hozzuk, akkor ott leszünk a következő fordulóban! Más meccsek lesznek, nem hiszem, hogy össze lehet hasonlítani a Prsitinával őket, egy kicsit szervezettebbek, viszont nem játszanak talán olyan fizikálisan. Nem lesz könnyű mérkőzés, de sok szempontból jobbak vagyunk, amit holnap látnunk kell a pályán.

Támadni szeretnénk, gólokat szeretnénk lőni, de fontos, hogy ne veszítsünk a szervezettségből a védekezésben, néha ez megtörtént, beszéltünk erről, hogy támadhatunk az 5-6 emberünkkel, de közben a többieknek már készen kell lenniük a védekezésre is. Sok játékosunk van, aki gólt tud lőni, de törődni kell a védekezéssel is.

Nem szeretek az ellenfélről beszélni, mert lehet, hogy amiről beszélnénk itt, az alapján változtatnának valamit holnapra…

Botka Endre az elmúlt napokban már a csapattal edzett, sokkal jobban van, mint egy hete, meglátjuk a mai edzésen, néhányaknak vannak kisebb problémái, nem mindenki 100%-os, de nagyjából minden rendben van.

A mai sorsolás hírét hallottam, de az a következő forduló, lépésről lépésre kell haladnunk, játékosként és edzőként is ezt vallom, nem azon kell gondolkozni, hogy milyen ellenfél lesz három hét múlva talán, mikor holnap itt a nagy meccs. Egy nagy, híres klubnál dolgozunk, amely remek sikereket ért el az elmúlt években, ez természetesen nyomást helyez ránk, de célunk, hogy idén is európai csoportkörbe jussunk, nagyon fontos, egyrészt gazdasági szemszögből, hogy fejlődjön az egyesület, másrészt presztízs, hogy a legnagyobb csapatok ellen játszhatsz. De nagyon sokat kell tenni ezért a pályán, hogy sikerüljön.

Sigér Dávid

Azt várom a holnapi mérkőzéstől és a párharctól, hogy mutassuk meg: előrébb tudtunk lépni az első két meccshez képest játékban. Eredményességben kellően megfelelő mennyiségű gólt sikerült szereznünk, de azért volt némi hiányérzet bennem, de talán az első tétmeccseknek felróható, hogy így volt, nem tudtunk olyan sokat együtt készülni. Nincs túl sok időnk próbálgatni, kellően óvatosak leszünk az ellenfelünkkel, nem becsüljük le őket, de közben bátran és kezdeményezően fogunk fellépni és itthon már az első meccsen nagyon jó eredményt kell elérnünk.

Oda-visszavágós a párharc, fontos, hogy mindkét meccsen minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk és a lehető legkevesebb lehetőséget engedjük meg ezalatt a 180 perc alatt az ellenfélnek, hogy bármiféle gólszerzési lehetőséget kialakítsanak. És biztos vagyok abban, hogy a két mérkőzés alatt sikerül gólt, gólokat rúgnunk. A kulcs, hogy mennyire tudunk szervezettek lenni védekezésben és abból hogyan tudunk átmenni támadásba.

Én kedveltem az idegenben lőtt több gól szabályt, hogy lehet számolgatni, kalkulálni, mekkora értéke van egy idegenben szerzett találatnak, milyen lett az első meccs eredménye. Most sokkal tovább nyitott marad a párharcoknak a kérdése. Az egy- és kétmeccses párharc ellenfélfüggő, persze jó elutazni idegen országba, megismerni egy másik kultúrát, de nem kirándulni megyünk, szétnézni sincs idő. Ha te vagy az esélyesebb, akkor jobb, ha két meccs van, mert nagyobb eséllyel fogod a saját javadra fordítani a párharcot, ha jóval erősebb ellenfél van, amire tavaly volt példa, akkor egy meccsen jobban meg lehet lepni. De nem mi döntjük el, mindig a szabályok szerint kell érvényesülni.