Myrtót a triplája mellett már az előttünk álló új feladatról is kérdezték.

– Tud róla, hogy keddi triplájával a Ferencváros nagy elődeit idézte?
– Csütörtök reggel olvastam… Büszke vagyok rá, hogy ennyi idő után én voltam, aki FTC-mezben egy nemzetközi kupameccsen három gólt szerzett. Arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi idényben beállítottam Nyilasi Tibor rekordját, amikor sorozatban öt bajnoki mérkőzésen szereztem gólt.

– Előzőleg mikor triplázott?
– Jó kérdés. Felnőttkarrierem során öt éve az Albán Kupában rúgtam egyetlenegyszer hármat, de az ugye nem mostanában volt. Ebből is látszik, három gólt szerezni egyetlen sorozatban sem könnyű, hát még a Bajnokok Ligájában.

– A Prishtinában több albán futballista pályára lépett. Beszélgetett velük a lefújást követően?
– Ismerem őket, hiszen Albániában játszottam. A legtöbbjük ellen pályára léptem, a mérkőzés után volt időnk néhány szót váltani. Természetesen gratuláltak a góljaimhoz, elismerték, a jobbik csapat jutott a második körbe. Elmondtam nekik, megnehezítették a feladatunkat, a budapesti és a pristinai találkozó sem volt könnyű. A hat-egyes összesítés ellenére sem.

– A zárt kapuk miatt a családja nem lehetett bent a stadionban, a lefújást követően azonban a szállodánál várták önt. Jó volt velük találkozni?
– Az örömöm nem lehetett teljes, hiszen édesanyám a betegsége miatt nem jöhetett el Pristinába. Szerencsére most már jobban van, ez a lényeg. Nálunk Albániában a családnál nincs fontosabb, mi pedig az átlagnál is összetartóbb família vagyunk. Az utóbbi időben sokat aggódtam édesanyámért, remélem, a nehezén már túl van.

– Egyetértünk abban, hogy az FC Prishtina után a litván bajnok Vilnius rágósabb falat lesz?
– Efelől semmi kétség. Ezen a szinten nincsenek könnyű ellenfelek, párharcok. Ismerem a Vilniust, láttam már játszani, nehéz lesz. De nincs mitől félnünk, az elmúlt időszakban sok tapasztalatot szerzett a csapat az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörében. Dolgozni kell keményen, s a munka meghozza a gyümölcsét.

– Az első mérkőzést Budapesten játsszák. Jó ez a Ferencvárosnak, vagy miután az idegenbeli gól szabályát eltörölték, ennek semmi jelentősége?
– Én ettől függetlenül jobban szeretek idegenben kezdeni. Talán a megszokás, nem tudom. De azzal is tisztában vagyok, ez nem kívánságműsor, a párharcot a Groupama Arénában kezdjük, a visszavágót Litvániában játsszuk. A lényeg, hogy a két mérkőzés után mi örülhessünk.

– Sokak szerint a mentalitása a legnagyobb erőssége. Mitől ilyen erős?
– Így neveltek, így nőttem fel. Mindenért meg kellett küzdenem, és büszke vagyok arra, amit elértem. Semmi sem hullott az ölembe. A sportban, a futballban csak az számít, hogy mindent kiadj magadból. Ha rúgsz egy gólt, akard a másodikat, ha az is megvan, törekedj a mesterhármasra!

NSO