A horvát Jutarni-nak nyilatkozott a fiumei klub sportigazgatója. A lap leírja, hogy csütörtök délután Budapestre érkezett Stepjan Loncar, a Rijeka bosnyák válogatott középpályása – amennyiben átmegy az orvosi vizsgálaton, aláír a Ferencvároshoz, miután a két klub megállapodott egymással.

Soha nem beszélek számokról, ez üzleti titok, így nem kommentálom a pletykákat Loncar átigazolási díjáról. Általánosságban elmondhatom, hogy a Rijeka jól járt, főleg ezekben a pandémiás időkben, amikor a futballpiac megzavarodott és még a legnagyobb klubok is pénzügyi gondokkal küszködnek. Jó megállapodást kötöttünk és megfelelő ellentételezést kaptunk a játékosért.

– Robert Palikuca, a Rijeka sportigazgatója

A germanijak.hr újságírója éjjel a Twitteren részletezte a horvátországi pletykákat. Szerinte 2.5 millió az átigazolási díj, 1.5 millió elérhető bónuszokban, egy későbbi továbbadás nyereségének pedig 10-20%-a a horvát klubot illeti.

Az Üllői129 is úgy tudja, hogy bár még nem zárult le az átigazolás (emlékezzünk Virgil Ghita esetére), de valóban nem sok választ el minket a bosnyák tehetség megszerzésétől. Valamint – mint szinte mindig – az eladási/vételi árról szóló pletykák ezúttal is túlzóak: azt veszik alapul, hogy minden opció/prémium teljesül, és ezen túl is felülbecsülik a valódi összegeket.

(Köszönjük Lalalala33432 jelzését!)