Dumit kérdezték a margitszigeti felkészülési torna után.

– Hogy látod, hogy áll a csapatunk? Azzal, hogy megtörtént a csapathirdetés, oldódott-e feszültség, mit tapasztalsz? És milyen a csapat, milyen ez a tizenhárom, akit kijelölt Tomi?
– Nem biztos, hogy minden feszültség megszűnt, de most már annyira kevés idő van hátra, hogy annak érdekében fogunk tenni lépéseket, hogy megszűnjön. A csapattal kapcsolatban pedig, ha konkrétumot akarok mondani: ha azt nézzük, hogy Pohl Zoli helyett Pásztor Matyi került a keretbe, akkor egy kicsit defenzívebb vízilabdából egy kicsit offenzívebbé vált a játékunk. Nagyon röviden azt tudom mondani, hosszú távon fog kiderülni, hogy ez mit eredményez. Én egyelőre úgy látom, hogy ebben a modern vízilabdában amúgy is mindenkinek kell tudnia bekkelni, sokszor látunk olyat is, hogy Vámos Marci vagy Zalánki Gergő kezd egy középkezdés után állóbekk pozícióban, mert vagy el kell vinni egy kiállítást, vagy mert meg tudják oldani adott esetben. Velem is bejárkálnak, de ma például megúsztam a kiállítást. Kicsit átalakul a póló évről évre, abban az értelemben, hogy minden játékosnak kell mindent csinálnia.

– Most milyen reményeid vannak Tokióval kapcsolatban? Aztán majd még előtte is megkérdezlek, amikor indultok.
– Az adott lépcsőfokkal foglalkoznék, mert ahogy említettem, ez egy rövid felkészülés, és haladunk lépcsőfokról lépcsőfokra. A következő az, hogy még egy kicsit csiszoljuk a védekezésünket, mert egyelőre úgy látom, hogy abban tudunk még többet fejlődni.

A teljes beszélgetés: VLV