Csak a hazai pályán versenyző horvát világbajnok előzte meg tornászunkat.

A junior Európa-bajnok Balázs Krisztián második lett nyújtón a tornászok eszéki Világkupáján, ezzel megszerezte felnőtt pályafutása második Világkupa-érmét. Nagy Zoltán beszámolója szerint parádés gyakorlatot mutatott be, amelynél csak a hazai közönség előtt tornázó világbajnok Tin Srbic tudott jobbat előadni, így az FTC-Telekom kiválósága 14,433 ponttal ezüstérmet nyert.

Nagy Zoltán

Nagyon tiszta, elegáns gyakorlatot csinált, és magas pontszámot kapott Kiki. Ez volt az eddigi legszebb gyakija, és a legmagasabb pontszáma is. Egyedül a horvát világbajnok előzte meg, megérdemelten, szép és anyagerős gyakorlattal. Örülök, hogy így sikerült az első felnőtt féléve, pláne, hogy a legjobb gyakorlatával egy ezüstéremmel zárta. Most egy kis pihenő következik, utána pedig gőzerővel készülünk az őszi első felnőtt vb-re.

A hivatalos oldal kérdeztek Kikit a sikeres szereplésről:

– Szívből gratulálunk! Nagy most az öröm? Vagy inkább nagyobb, mint két hete?
– Köszönöm szépen! Igen, most nagyobb. Rettenetesen megkönnyebbültem, hogy sikerült ismét érmet, ráadásul ezúttal ezüstérmet szereznem. Végre jöhet a megérdemelt pihenés. Pontosabban, jövő héten még néhány szintentartó edzésem lesz, de a hétvégétől már pihenhetek.

– Meg is érdemled, hiszen most is a hatodik helyen jutottál a döntőbe és onnan küzdöttel fel magad az éremig. Mit beszéltetek meg edződdel, Nagy Zoltánnal a finálé előtt?
– Okosan tettük, hogy a selejtezőben egy „kisebb” gyakorlatot vállaltam és így biztosan jutottam be a döntőbe. Vasárnapra annyit változtattunk, hogy egy erősebb és egyben magasabb kiinduló pontszámú gyakorlatot választottunk, amit sikerült remekül bemutatnom, ez pedig egy ezüstéremmel párosult. A kivitelezés mindig is az erősségeim közé tartozott, de most muszáj volt a kiinduló pontszámon is változtatni.

– Európa-bajnoki szereplés, két világkupa-érem így az első felnőtt féléved eredménye. Számolnak már veled a mezőnyben?
– Bíztam benne, hogy erre az időszakra már leteszem majd a névjegyemet a felnőttek között. Nagyon jól esik, hogy a versenyeken a bírók, az edzők és a versenyzők is odajönnek hozzám és gratulálnak a gyakorlataimhoz, főleg a kivitelezésekhez. Úgy érzem, sikerült jól beilleszkednem és nem néznek már első évesnek, sőt, számolnak is velem.

Fradi.hu, MATSZ