Bemutatjuk Alexander Badét.

Ahogy a Fradi új edzője jelezte új másodedző is érkezik vele Alexander Bade személyében. A Berlinben született, 50 éves német másodedző korábban kapus volt. A TB Berlinnél és a Kölnnél nevelkedett, utóbbi csapatban mutatkozott be a Bundesligában, de megfordult a Bayer Uerdingennél, a Bochumnál, a Dortmundnál és a Hamburgnál is. Egész pályafutása alatt vagy cserekapus volt vagy küzdött a helyéért kezdő kapusként, végül 48 első és 129 másodosztályú meccs után akasztotta szögre a kapuskesztyűt.

Edzői pályafutását kapusedzőként kezdte, 9 évig szolgálta az 1. FC Kölnt, majd Stögerrel együtt a Dortmundhoz távozott, ekkor már másodedzőként előrelépve. Az osztrák edzőt követte az Austriához is, ahol sportkoordinátorként és kapusedzőként is dolgozott a nehéz helyzetben lévő bécsi csapatnál. Kapcsolata Stögerrel olyan szoros, hogy gyerekének, Tomnak is a Fradi új edzője a keresztapja.

Nemrég azzal került a hírekbe, hogy éppen hogy elkerülte a 2020 őszi bécsi terrortámadást, hiszen családjával egy olyan étterembe készült, amelyik az események egyik színhelye volt. Szerencséjükre a fia elaludt a kocsiban, így inkább az elvitelt választották.