Aranyszavak a bajnoki cím begyűjtése után.

Nagyon lassan telt az idő. Borzasztóan büszke vagyok a csapatra, arra meg különösebben, hogy ennyi néző előtt nyerhettünk, úgyhogy köszönjük mindenkinek, aki beoltatta magát. Nagyon sok lemondással és áldozattal járt ez a siker. Örülök, hogy szerencsénk volt, és annak is, hogy tudtunk ezzel élni. Nagyon hullámzó volt ez az év a vírus miatt, sok ember elvesztette a szeretteit, de szerencsére a szezon vége szép lett” – mondta Szucsánszki Zita, aki pályafutása harmadik bajnoki címét nyerte.

Nagyon nehéz lesz a búcsú, már tegnap este is ezen gondolkodtam. Folyamatosan küzdök a könnyeimmel, de örülök, hogy bajnoki címmel tudok távozni. Itt nőttem fel, rengeteg mindent tanultam. Nagyon lelkis vagyok, ezért tudom, hogy minden és mindenki hiányozni fog” – mondta Schatlz Nadine, aki a következő szezont már a Győri Audi ETO KC csapatában kezdi meg.

A Győr elleni meccs óta erre várunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de a szurkolókkal együtt megcsináltuk. Az élet visszaadta, amit korábban elvett tőlünk, amikor 2018-ban a Győr egy góllal nyerte meg a bajnokságot. Erre megérte várni, sok munka volt benne” – mondta Bíró Blanka, a Fradi kapusa.

Nagyon boldog vagyok. Elképesztő volt a hangulat a mérkőzés alatt, rengeteget kaptunk. Komolyan vettük a meccset, a bajnoki címért mentünk, ezért rendkívül motiváltak voltunk. Nem találom a szavakat” – mondta elcsukló hangon a Fradi játékosa, Klujber Katrin.

Jó volt a tavasz, olimpiai kvótaszerzés, bajnoki cím, ezzel legközelebb is kiegyeznek. Sokára fogok megnyugodni, de most nagy kő esett le a szívemről. Nagyon jól alkalmazkodtunk ehhez a brutálisan nehéz évhez, és a kudarcok után is fel tudtunk állni. Ez volt a kulcsa a bajnoki címünknek” – mondta a Ferencváros edzője, a második bajnoki címét nyerő Elek Gábor az édesapjáról elnevezett Arénában.

Origo