A női vízilabda válogatott Kaliforniában készül az olimpiára. Az EuroSport még az utazás előtt beszélgetett hosszan Bíró Attilával.

Női vízilabda, felkészülési találkozó
Egyesült Államok 14-9 Magyarország
Negyedek: 5-1, 5-2, 2-3, 2-3
Fradista gólok: Illés 1, Vályi 1

Beszámoló: MVLSZ

Bíró Attila

A mérkőzés elején sem játszottunk alárendelt szerepet, ám alig-alig kaptunk ítéletet, hozzá kellett szokni a stílushoz. Elégedett vagyok a látottakkal, különösen a második félidővel, amikor nem csak hogy egyenrangú ellenfelei voltunk az olimpiai- és világbajnoknak, hanem bizonyos szakaszokban mi domináltunk. A végeredmény csalóka, ugyanakkor bízom benne, lesz ez még jobb is. Az ilyen mérkőzések kiválóan szolgálják az olimpiai felkészülést.

Női vízilabda, felkészülési találkozó
Egyesült Államok 14-7 Magyarország
Negyedek: 4-1, 3-1, 4-3, 3-2
Fradista gólok: Illés 1, Máté 1

Beszámoló: MVLSZ

Bíró Attila

Ezúttal jobban kezdtünk, mint egy nappal korábban, de úgy érzem, a 24 órán belüli komoly erőpróba meglátszott a csapaton. Fizikálisan, lábtempóban, pontosságban nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, akik frissebbek, erősebbek, hatékonyabbak voltak. Kifogásokat nem keresünk, ennél jobban kell játszani. Tudtuk, hogy lesznek ilyen pofonok, amelyekből építkezni kell. Az akarással, a hajtással nem volt gond, ám a blokkok minősége között óriási különbséget láttam. Nem tagadom, a tegnapi produkciónk jobban tetszett, és ez nem csupán az eredményre vonatkozik. A csapatot persze továbbra is forgatom, de ennél minden összeállításban sokkal többet várok.