A hathetes csapatbajnokságban. Gratulálunk!

A Ferencvárost az A ligában a férfiaknál az FTC Dream Team és az FTC Jaguár, míg a hölgyek mezőnyében az FTC Girl Jam csapata képviselte.

A hat héten át tartó Országos Csapatbajnokság A liga ötödik játékhetén a férfiaknál az FTC Jaguár a sikeresen megvívott kiesési párharccal meghosszabbította élvonalbeli tagságát, míg az FTC Dream Team 10-7-re elvesztette az UTE Férfi 1. elleni elődöntőt, így elméletileg a bronzcsatára készülhetett. Közben azonban egy vitatott csere miatt az FTC Dream Team csapata óvást nyújtott be, amelyet a szervezőbizottság 4:0 arányban elutasított, végül a fellebbezést viszont a Magyar Curling Szövetség fellebbviteli bizottsága 2:1 arányban elfogadta. Az így megszületett döntés értelmében végül az FTC Dream Team mérkőzhetett meg a Vasas G-Force csapatával a bajnoki döntőben. Ha már megkapta az esélyt, a fináléban élt is vele a ferencvárosi együttes. Bár csapatunk az alapszakaszban még 7-3-as vereséget szenvedett az angyalföldiek ellen, ezúttal minden máshogy alakult. A két győzelemig tartó döntő első meccsét 8-6-ra, míg a másodikat 7-5-re húzták be a mieink, így az Országos Csapatbajnokság A liga férfi bajnoka 2021-ben az FTC Dream Team csapata lett!

A hölgyeknél, ahogy arról is hírt adtunk, az FTC Girl Jam csapata az alapszakasz harmadik helye után egy parádés elődöntős győzelemmel bejutott a fináléba, ahol a Vasas Nők együttese volt az ellenfél, így a férfiak után a nőknél is ugyanannak a két klubnak a képviselői csaptak össze a bajnoki címért. A mieinknek ezúttal sem jött ki a lépés az angyalföldiek ellen. Az alapszakaszban elszenvedett 11-2-es vereség után a bajnoki döntő első meccsét 9-3-ra nyerte a Vasas. A másnap reggeli második találkozón viszont a fradista lányok megmutatták, nem adják olcsón a bajnoki aranyat, és 10-5-ös győzelmükkel kiharcolták a mindent eldöntő harmadik meccset. Itt azonban ismét a Vasas diadalmaskodott, ezúttal 8-4-re, így az FTC Girl Jam a bajnokság második helyén végzett.

Bővebben: Fradi.hu