Középpályásunk első bajnoki címét ünnepelhetné, ha legyőznénk a Felcsútot.

– Vasárnap Budafokon megszerezte első gólját a Ferencvárosban. Nagy kő esett le a szívéről?
– Örülök, hogy megszereztem az első gólomat. Az első gól mindig nagyon fontos, alig vártam, hogy átessek a tűzkeresztségen.

– A második félidőben felőrölték az ellenfelet és négy gólt szereztek. Könnyű mérkőzés volt?
– Egyáltalán nem! Az első félidőben rendesen megizzadtunk, kerestük a rést az ellenfél védelmén, de nem találtuk. Fontos volt, hogy türelmesek maradjunk, ne sürgessük a játékot. Négy gólt szereztünk, mégsem mondanám, hogy sima mérkőzés volt.

– Gyakran eredményes fejjel?
– Nem jövök zavarba, ha fejelni kell. Haratin ráadásul nagyszerűen ívelt a kapu elé, látta, hogy üresen érkezem, nekem pedig csak a kapuba kellett bólintanom a labdát. Már a pályán megköszöntem a remek gólpasszt, aztán az öltözőben még egyszer odamentem hozzá. Elmondhatom, nagyon boldog voltam, hogy végre gólt szereztem a Fradiban.

– Van valami szokás az öltözőben, netán az első gól után pizzát kell rendelnie a társaknak vagy süteménnyel megvendégelnie őket?
– Normál élethelyzetben biztosan meghívnám a többieket egy italra, ételre, ám most meg kell várni, amíg nyitva lesznek a vendéglátóhelyek. Persze megnyugtattam őket, az a típus vagyok, aki nem felejt, azaz, ha lesz lehetőség, biztosan törlesztem az adósságomat.

– A télen Svédországból igazolt Magyarországra. A klubváltás előtt kikérte valakinek a véleményét?
– Nem. A saját fejem után mentem.

– A grúz válogatottban is csapattársa a belső védő Lasa Dvali. Őt sem hívta fel?
– Nem. Azért nem, mert nem is volt rá idő… Gyorsan történt minden. Tudtam, hogy a Ferencvárostól figyelnek, hogy már látták is néhány mérkőzésemet. Amikor a menedzserem szólt, hogy az FTC valóban komolyan gondolja és szeretne szerződtetni, egy pillanatig sem gondolkodtam. Ismertem a klubot, az elmúlt hónapokban remekül teljesített a Bajnokok Ligájában, a Juventus és a Barcelona elleni mérkőzést is láttam, a vereségek ellenére meggyőző volt a játéka. Egyértelmű volt, ide szeretnék igazolni.

– Három éven át játszott Göteborg­ban – szeretett ott élni, futballozni?
– Nagyszerű időszakot töltöttem ott. Három esztendővel ezelőtt kölcsönbe kerültem az IFK-hoz, szerencsére nyomban belelendültem a játékba és huszonhét találkozón kilenc gólt szereztem, így végleg átigazoltak. Göteborg nagyszerű hely, szerettem ott játszani és élni, de a Ferencváros minden szempontból előrelépés, mert nagyszerű klubhoz kerültem. Amennyit láttam Budapestből, az alapján elmondhatom, hogy a város történelmi épületei lenyűgözők.

– Marneuli városában nőtt fel. Hány évesen kezdett futballozni?
– Hatesztendősen, nyolcévesen pedig már az első szerződésemet is aláírtam. Édesapám is futballozott, a grúz élvonalban játszott, így nem volt kérdés, hogy belőlem is labdarúgó lesz. Apuval és az öcsémmel egész nap a labdát rúgtuk a kertben, mondani sem kell, a testvérem is profi futballista, korábbi grúz csapatomban futballozik. Gyerekként is imádtam gólokat szerezni, mindig is ez éltetett, nemcsak a szélen, csatárként is megállom a helyem.

– Egyedül költözött Budapestre?
– A feleségemmel. Még csak huszonnégy éves múltam, de már két éve házas vagyok. A lagzi természetesen odahaza volt, Grúziában.

– Szombat este is nagy buli részese lehet… Ha legyőzik a Puskás Akadémiát, bajnok lehet a Ferencváros!
– Nekem azért is nagy élmény lenne, mert profi pályafutásom első bajnoki címét ünnepelném. Svédországban kupagyőztes voltam, de a bajnokságban sosem végeztem még az élen. Azért jöttem Magyarországra, hogy a Ferencvárossal trófeákat nyerjek, úgyhogy hihetetlenül boldog lennék, ha már most, a hétvégén bajnokok lennénk.

NSO