Beszámoló tartalékcsapatunk legutóbbi bajnokijáról.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 26. forduló
Dunaújváros PASE 0-2 (0-1) Ferencváros II
Gól: Orosz (27.), Pócsik (54.)

Oroszi – Orosz, Könczey, Arday, Vida – Jones (Redzic, 73.), Leandro, Fenyvesi (Iyinbor, 85.), Hajdú (Vogyicska, 73.) – Pócsik, Mazzonetto N. (Szabó L., 62.)

A 26. fordulóban két játékosunk is, a Soroksárról visszatért Vida Kristóf, illetve élete első felnőtt tétmeccsén pályára lépő, mindössze 17 éves Fenyvesi Gergely is először kapott lehetőséget a kezdőben.

Ősszel egy nagyon szoros meccsen vertük meg 1-0-ra a Dunaújvárost, szombaton azonban már az első percekben kiderült, hogy a srácok ezúttal simább győzelmet szeretnének. Jones lövését követően a hazaiak kapusának már egy perc elteltével nagyot kellett védenie, nem sokkal később Leo remek indítása után Nicoló Mazzonetto lőtt fölé, majd egy szlalom után Hajdú elől mentett az egyik védő. A 27. percben Hajdú tekert be pontosan egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Orosz pedig első NBIII-as gólját megszerezve a kapu bal oldalába csúsztatott, 0-1. Tíz percre rá Jones saját térfeléről indulva vitte végig a labdát az egész újvárosi védelmen, majd pontosan centerezett Pócsik elé, aki azonban kihagyta a 100%-os helyzetet. A 40. percben remek kontrát vezettünk, de a végén Hajdú lövésénél könnyedén védett a kapus, így félidőre 0-1-ggyel vonulhattak a csapatok.

A második félidő jól kezdődött, egy végletekig kijátszott akció keretein belül Jones emelte Leóhoz a labdát az 54. percben, aki a kapunak háttal állva átvette azt, majd Pócsik elé tálalt, a Dabas elleni rangadót két góljával eldöntő csatárunk pedig ezúttal nem hibázott, 0-2. Bár a mezőnyfölényünk a hátralévő bő 35 percre megmaradt, a helyzetek már nem jöttek futószalagon, sőt, a 84. percben Oroszinak is kellett még védenie egy nagyot, de a győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben, és végül egy igen sima meccsen vertük 2-0-ra a Dunaújvárost.

Leóra szokás szerint nem lehet panasz, Pócsik a kihagyott ziccerét második félidei jó teljesítményével és góljával feledtette el, Jonesnak pedig nem a sebességén múlott, hogy ezt a meccset nem góllal és gólpasszal zárta. Oroszit két szép védés miatt lehet dicsérni, Hajdú pedig hiába játszott már jobban is, így is gólpasszt regisztrálhatott. Összességében nem lehet panasz a szombati teljesítményre, különösebb erőfeszítések nélkül, a meccset végig kontrollálva hoztuk el Fejér megyéből a három pontot.

Bár a Kecskemét meglógni látszik, 52 pontunkkal továbbra is tapadunk az 56 pontos Dabasra és az 55 pontos Iváncsára, sőt, mivel a minket üldöző Honvéd kikapott, így ők egyelőre lőtávolon kívülre kerültek. Folytatás jövő hét vasárnap 11 órakor a gyakorlatilag biztos kieső Szeged ellen, akiket idegenben ősszel 5-0-ra vertünk.

Máté Csaba

Örülök, hogy újabb fiatal játékosunk mutatkozhatott be az NB III-as csapatban. Úgy gondolom a srácok jó szellemben játszottak, igyekeztek minél több labdát szerezni, emellett a párharcokba is beleálltunk. Sikerült sok helyzetet kialakítani, igaz, az első gólt nehéz volt megszerezni. Jár a gratuláció a fiúknak, teljesen megérdemelten győztünk.

Fradi.hu